Expiren el 14 de febrer

Merkel es manté ferma sobre les restriccciones anti-covid malgrat el descontentament

Aixecar les restriccions en aquest moment ens faria córrer el risc de «repuntar molt ràpidament el nombre d’infeccions», ha dit

1
Es llegeix en minuts

Angela Merkel es va manifestar aquest dimarts a favor d’una extensió de les restriccions en vigor a Alemanya contra la pandèmia, malgrat la seva creixent caiguda en popularitat, que col·loca la cancellera en una situació incòmoda mesos abans de les eleccions.

«No tenim res a guanyar ara amb una sortida prematura del confinament» parcial en què es troba Alemanya des de finals de l’any passat, va assenyalar Merkel a una reunió amb els parlamentaris del seu conservador partit demòcrata cristià, va indicar un participant a l’AFP. Aixecar les restriccions en aquest moment ens faria córrer el risc de «repuntar molt ràpidament el nombre d’infeccions», va afegir i va sol·licitar una prolongació almenys fins a finals de mes. En principi, estaven programades fins al 14 de febrer.

La cancellera es va dirigir al seu grup en vigílies d’una reunió sobre el tema entre el govern central i els de les regions alemanyes (lands). Això té lloc enmig d’un context polític molt dens. Malgrat que la primera gran onada de Covid-19 a la primavera del 2020 havia reviscut políticament Angela Merkel, gràcies a l’impacte menys dur patit per Alemanya respecte als països veïns, l’onada hivernal colpeja amb força al país i aguditza les crítiques contra la seva gestió, a només uns mesos de les eleccions legislatives.

Caiguda de la popularitat

La seva popularitat comença a enfonsar-se davant el tedi dels alemanys, mentre Merkel va confiar recentment haver passat una mala nit de son a causa de la pandèmia.

Notícies relacionades

«És un període difícil també per a mi (...) Dono voltes a les coses al meu cap en tots els sentits abans de prendre decisions i això em preocupa, és veritat», va declarar al canal de televisió RTL-Alemanya.

Malgrat que lidera les enquestes en gran part, el seu partit CDU va caure fins al 34,4% de la intenció de vot en un sondeig de la consultora Insa, publicat aquest dilluns. Es tracta del seu nivell més baix des del novembre.