Cita electoral

Afluència massiva a les urnes dels equatorians a Catalunya

Les llargues cues han sigut una constant tant a Madrid com a Barcelona

1
Es llegeix en minuts

Milers d’equatorians han acudit a votar a Espanya per a les eleccions generals al seu país, entre mesures de seguretat per la Covid. Tant a Madrid, a la Casa de Campo, com a Barcelona, a la Fira, s’han produït llargues files d’electors que van acudir aviat a dipositar el seu vot després d’haver passat el control de temperatura.

Les altres mesures eren l’ús de mascareta, el gel hidroalcohòlic i la distància de seguretat a les files a l’interior, davant les meses de votació, per evitar la propagació del virus. Els votants han rebut instruccions per megafonia perquè es desenvolupés correctament aquesta cita amb les urnes, que a Madrid té el cens d’electors més gran amb 66.790, seguit de Barcelona (nord-est) amb 35.338 i de Múrcia (est) amb 21.824, segons dades de l’Ambaixada de l’Equador al país. La votació a Espanya per als 179.614 equatorians habilitats està prevista en 19 localitats.

Uns tretze milions d’equatorians estan cridats a elegir aquest diumenge el seu president, vicepresident, cinc delegats al Parlament andí i 137 membres de l’Assemblea Nacional, sis d’aquests últims en representació de la comunitat equatoriana a l’estranger, en el cas d’Espanya en la circumscripció d’Europa, Àsia i Oceania.

Notícies relacionades

El vot no és obligatori per als residents a l’exterior, dels quals més de 410.000 estan habilitats per votar en 43 països, amb Espanya i els Estats Units com a principals comunitats equatorianes a l’estranger.

A aquests comicis es presenten 16 candidatures, amb Andrés Arauz com a favorit a les enquestes per substituir l’actual president, Lenín Moreno, tot i que podria anar a segona volta amb el conservador Guillermo Lasso.