Als Estats Units

Una víctima del tiroteig a Parkland crea una web sobre el nivell de violència a les escoles

La base de dades inclourà reports sobre baralles, agressions, assetjament, intimidacions i drogues

Una víctima del tiroteig a Parkland crea una web sobre el nivell de violència a les escoles
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El pare d’una de les 17 víctimes del tiroteig del 2018 en una escola de Parkland (Florida, EUA) va crear una plataforma en la qual els pares podran consultar els reports de violència de les diferents escoles de l’Estat, que en van ser més de 26.000 l’últim any.

Una organització fundada per Max Schachter, pare de l’Alex, un dels estudiants morts, va crear la base de dades per donar transparència a aquests incidents violents al considerar que les escoles no els divulguen adequadament. «Mai havia pensat que l’Alex seria assassinat al seu saló de classes», va manifestar Schachter a mitjans locals.

A la web, que inclou estadístiques dels incidents, els pares podran buscar a escoles tant de primària com de secundària si hi va haver fets de violència com baralles, agressions, assetjament sexual, intimidacions o problemes relacionats amb drogues, entre d’altres.

El 14 de febrer, dia de Sant Valentí, es compleixen tres anys del tiroteig a l’institut Marjory Stoneman Douglas perpetrat per l’exalumne Nikolas Cruz amb un rifle automàtic.

L’organització sense ànim de lucre Safe Schools for Alex pretén amb l’eina informar els pares de les baralles i fets violents a les escoles recopilats anualment pel Departament d’Educació de Florida.

Els documents inclouen informes de més de 2.700 escoles públiques de l’Estat, mentre unes 600 més no presenten les seves dades. Segons la web, Schachter va fundar l’organització en memòria del seu fill Alex, de 14 anys, un dels 14 estudiants morts en la matança juntament amb tres instructors.

Notícies relacionades

L’any passat l’estat va aprovar una llei que requereix un sistema d’alerta de tirotejos a les escoles que porta el nom d’Alyssa, una altra de les estudiants mortes.

La mesura ordena a les escoles públiques implementar un «sistema mòbil d’alerta de pànic capaç de connectar diverses tecnologies dels serveis d’emergència».