1,9 bilions de dòlars

Kamala Harris desbloqueja el paquet d’ajuda de Biden per a la Covid-19

  • La vicepresidenta utilitza el seu vot de qualitat per aprovar el pla pressupostari que permetrà als demòcrates aprovar la legislació al Congrés en les pròximes setmanes

Kamala Harris desbloqueja el paquet d’ajuda de Biden per a la Covid-19
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vicepresidenta dels EUA, Kamala Harris, ha desbloquejat aquest divendres el paquet d’ajuda impulsat per Joe Biden per esmorteir l’impacte de la pandèmia de la Covid-19. Després de dies de negociacions, els demòcrates no han aconseguit que els republicans donin recolzament al projecte d’1,9 bilions de dòlars, per tant, Harris, en la seva qualitat de presidenta del Senat, ha fet ús del seu vot de qualitat per desfer l’empat en la votació de la Cambra alta del pla pressupostari.

Aquest pas al Senat permetrà als demòcrates aprovar la legislació al Congrés en les pròximes setmanes amb el suport republicà o sense.

El desbloqueig ha arribat després de més de 15 hores de debat i votacions consecutives sobre dotzenes d’esmenes.

Notícies relacionades

En la sessió del Senat, els demòcrates també han utilitzat la seva nova majoria per aprovar una esmena que reverteix algunes votacions anteriors sobre el futur de l’oleoducte Keystone XL i l’ajuda per al coronavirus als immigrants que viuen en situació irregular als EUA.

Es tracta de la primera vegada que Harris, en el seu paper de presidenta del Senat, ha emès un vot de desempat després de prestar jurament com a vicepresidenta el 20 de gener a les escales del Capitoli.