Trenca el confinament per la Covid

L’incendi forestal del sud-oest australià s’agreuja i arrasa 71 vivendes

El foc ha cremat ja més de 7.000 hectàrees de terrenys i ha obligat a evacuar algunes zones

australia incendios

australia incendios

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats australianes van elevar aquest dimecres a 71 el nombre de vivendes calcinades per un enorme incendi forestal que crema sense control al sud-oest del país, en una jornada en què es tem que els forts vents atiïn més les flames, segons informa Efe.

«Confirmem que s’han calcinat 71 vivendes. És un cop devastador», ha dit aquest matí a la cadena local ABC Peter Sullon, un funcionari del Departament de Serveis d’Incendis i Emergència de l’estat d’Austràlia Occidental, que va afegir que, a més, s’han destruït altres construccions, com ara coberts.

Els bombers intenten apaivagar les flames d’aquest incendi gegant de 75 quilòmetres de perímetre al nord-est de la ciutat de Perth, la quarta més poblada del país, abans que els vents comencin a bufar a la zona a la tarda amb una velocitat de fins a 70 quilòmetres per hora.

El foc, que va començar a la localitat de Wooroloo dilluns passat i es va duplicar poc després, ja ha cremat més de 7.000 hectàrees de terrenys.

Notícies relacionades

També ha obligat centenars de residents a evacuar les zones de perill, malgrat el confinament decretat a Perth per la Covid-19, ja que els bombers consideren que la prioritat és la preservació de les vides.

No obstant, la gran majoria dels dos milions d’habitants de la ciutat continuaran complint les mesures de confinament decretades per cinc dies, fins divendres, després de detectar un infectat local amb el virus.