EUA

La congressista demòcrata Ocasio-Cortez revela que va ser agredida sexualment

Va revelar el succés que havia viscut mentre narrava en directe el trauma que li va produir el 6 de gener contemplar l’assalt al Capitoli

La congressista demòcrata Ocasio-Cortez revela que va ser agredida sexualment
1
Es llegeix en minuts

La congressista nord-americana demòcrata Alexandria Ocasio-Cortez va revelar durant una intervenció en directe al seu compte d’Instagram Live que es considera una supervivent d’una agressió sexual. 

Ocasio-Cortez, visiblement emocionada, va revelar el succés que havia viscut mentre narrava en directe el trauma que li va produir el 6 de gener contemplar l’assalt al Capitoli nord-americà per grups de seguidors radicals de Donald Trump.

«Soc una supervivent d’una agressió sexual. I no he dit això a gaire gent en la meva vida», va manifestar visiblement emocionada.

Per a la congressista per Nova York les dues situacions, tant la de l’agressió sexual de la qual va ser víctima com la de l’assalt que va patir el Capitoli, li van suposar un trauma, malgrat que entre els dos fets no hi ha relació.

Ocasio-Cortez va fer un relat detallat de com es va produir el motí que va acabar en assalt al legislatiu nord-americà, però no va entrar en la descripció de com es va produir l’assalt sexual del qual va ser víctima en el passat. 

La congressista sí que va arribar a comparar l’actitud dels legisladors republicans que no volen jutjar els fets ocorreguts al Capitoli amb els que utilitzen «tàctiques d’abusadors».

«La raó per la qual dic això i la raó per la qual m’emociono en aquest moment és perquè aquestes persones (els republicans) que ens diuen que seguim endavant, que no és gran cosa, que hem d’oblidar el que va succeir, i fins i tot que ens disculpem, utilitzen les mateixes tàctiques dels abusadors».

Durant el seu Instagram Live va assegurar que no es pot «seguir endavant sense retre comptes. No podem curar-nos sense retre comptes. Totes aquestes persones que ens diuen que seguim endavant ho fan per la seva pròpia conveniència».

Notícies relacionades

Ocasio-Cortez va descriure com es va amagar al lavabo de la seva oficina del Congrés durant el caos dels disturbis al Capitoli el mes passat i que va ser rescatada per la policia.

La congressista va ser elegida pel districte número 14 de la ciutat de Nova York, que engloba algunes àrees dels populars barris del Bronx i Queens, entre els més pobres de la ciutat.