Al Tribunal Suprem

Biden demana posposar els casos sobre el mur i la política d’asil de Trump

Hi ha una investigació sobre els mètodes de finançament i contractació de l’obra a la frontera

Biden demana posposar els casos sobre el mur i la política d’asil de Trump
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament de Justícia de l’Administració de Joe Biden ha demanat aquest dilluns al Tribunal Suprem dels Estats Units que posposi la presentació dels arguments en els casos relacionats amb el mur a la frontera amb Mèxic i la política d’asil, els dos, mesures de l’expresident Donald Trump, segons informa Europa Press.

Segons el Departament de Justícia, Biden ha ordenat una «pausa en la construcció» del mur perquè el seu Govern pugui avaluar la «legalitat dels mètodes de finançament i contractació utilitzats», un dels casos que s’investiguen i els arguments del qual, que ara es demana que es retardin, tindrien lloc el 22 de febrer, informa la CNN.

La presentació d’arguments orals és un procés que porta a terme el Tribunal Suprem nord-americà, en el qual els jutges fan preguntes directament als advocats que representen les parts en el cas i en el qual els advocats poden remarcar els arguments que consideren importants.

En concret, la Unió Nord-Americana per les Llibertats Civils (ACLU, per les seves sigles en anglès), el Sierra Club i la Coalició de Comunitats de la Frontera Sud ja van demanar al Tribunal Suprem fa un any que bloquegés la construcció del mur, per a la qual cosa s’havien desviat 2,5 milions d’euros destinats a altres finalitats.

L’altre cas, els arguments del qual tindrien lloc l’1 de març, correspon a la política d’asil que ha obligat que milers de sol·licitants es quedin a Mèxic mentre les seves sol·licituds es tramiten, informa ‘The Hill’.

Notícies relacionades

Aquesta petició al Suprem mostra com el Departament de Justícia de Biden s’encamina a aturar la construcció del mur, una qüestió que ja va reclamar unes hores després de la seva entrada en la presidència a través d’una proclama.

Així mateix, el Departament de Seguretat Nacional ja ha aturat les inscripcions al programa d’asil de Trump, que va suposar la devolució a Mèxic de més de 60.000 sol·licitants.