Portugal tanca la seva frontera amb Espanya dues setmanes a partir d’aquest divendres

1
Es llegeix en minuts

El Govern de Portugal ha anunciat que la frontera amb Espanya quedarà tancada a partir d’aquest divendres i durant un termini inicial de dues setmanes, en un intent per contenir l’expansió de la pandèmia de coronavirus, que ha arribat a nivells sense precedents en territori lusità durant aquest mes.

El ministre de l’Interior portuguès, Eduardo Cabrita, ha anunciat el tancament fronterer al terme del debat sobre la renovació de l’estat d’emergència en l’Assemblea de la República, informa la cadena RTP. L’ampliació d’aquesta mesura excepcional ha tirat de nou endavant amb el recolzament dels principals partits.

Notícies relacionades

El primer ministre portuguès, António Costa, va admetre dimecres a la nit en una entrevista a la televisió que la situació està «molt malament» pel creixement «exponencial» dels contagis en la tercera onada, que ha deixat també «un nombre dramàtic» de morts.

La Direcció General de Salut ha notificat aquest dijous nous màxims de casos i morts per la pandèmia, amb 16.432 positius i 303 morts en les últimes 24 hores.