Amenaça de la nova soca

Johnson, sobre el rècord de morts de coronavirus: «Ploro cada mort»

El Regne Unit es va convertir aquest dimarts en el país més castigat d’Europa per la pandèmia després d’haver superat les 100.000 morts confirmades per Covid-19

Britain s Prime Minister Boris Johnson looks on during a news conference in response to the ongoing situation with the coronavirus disease (COVID-19) pandemic  inside 10 Downing Street  London  Britain  December 19  2020  REUTERS Toby Melville Pool

Britain s Prime Minister Boris Johnson looks on during a news conference in response to the ongoing situation with the coronavirus disease (COVID-19) pandemic inside 10 Downing Street London Britain December 19 2020 REUTERS Toby Melville Pool / TOBY MELVILLE

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

El Regne Unit es va convertir aquest dimarts en el país més castigat d’Europa per la pandèmia després d’haver superat les 100.000 morts confirmades per Covid-19. Sumit en una onada imparable de contagis atribuïda a la seva pròpia variant del coronavirus, més contagiosa i possiblement més letal, l’Executiu no vol córrer riscos i el primer ministre britànic, Boris Johnson, ha comparegut aquest dimecres per donar resposta a les preguntes dels parlamentaris.

«Ploro cada mort causada per la pandèmia», ha dit el primer ministre per després assumir la responsabilitat de les accions preses pel seu Govern. «Hem d’aprendre les lliçons que ens ensenya la Covid, però abans hem de sortir units i controlar el virus», ha dit Johnson.

«La gent d’aquest país necessita que actuem units com a Govern i que sortim d’aquesta», ha insistit el primer ministre, que també ha destacat l’alta taxa de vacunació que està tenint el país.

Possible tancament de fronteres

De la mateixa manera, la ministra de l’Interior, Priti Patel, que es dirigirà al Parlament a la tarda, ha de presentar «més» mesures per garantir que hi hagi «menys flux» de viatgers, ha afirmat el ministre de Comunitats Locals, Robert Jenrick, al canal Sky News. Segons la BBC, Patel anunciarà que els britànics i residents al Regne Unit que arribin procedents de països fortament afectats hauran de complir la quarantena en hotels especialment vigilats que hauran de pagar de la seva butxaca.

Notícies relacionades

La ministra, pel que sembla, va advocar per un tancament total de fronteres i una quarantena hotelera per a totes les arribades, però la proposta va ser rebutjada per Johnson, segons el diari ‘The Times’. Aquest, que ha comparegut al migdia davant dels diputats, no defugirà els atacs després de dir la vigília que assumia «total responsabilitat de tot el que ha fet el Govern» en la seva lluita contra la pandèmia.

Molt criticat des del principi de la crisi sanitària per les seves polítiques erràtiques, Johnson, que va estar personalment ingressat en cures intensives per la Covid-19 a l’abril, quan va dir haver temut per la seva vida, va assegurar haver fet «tot el possible» i va demanar disculpes pel terrible balanç de morts.