Canvi a la Casa Blanca

Biden congela la venda d’armes a l’Aràbia Saudita i als Emirats Àrabs Units

  • La nova Administració demòcrata vol revisar els milers de milions de dòlars en material militar pactat per Trump amb les dues riques monarquies del Golf

Biden congela la venda d’armes a l’Aràbia Saudita i als Emirats Àrabs Units
1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

El president dels Estats Units, Joe Biden, no deixa de desfer el construït pel seu predecessor, Donald Trump. El mandatari demòcrata ha ordenat avui congelar temporalment els contractes de vendes d’armament a l’Aràbia Saudita i als Emirats Àrabs Units (EAU), firmats mentre el republicà era a la Casa Blanca.

Notícies relacionades

Segons informa el diari nord-americà ‘The Wall Street Journal’, la nova Administració vol «revisar milers de milions de dòlars» pactats amb les dues monarquies del Golf per Trump. L’expresident nord-americà sempre va mostrar una gran sintonia i afinitat amb els dos règims àrabs. El rotatiu, que cita fonts de l’administració, afirma que una part d’aquests contractes i en el cas dels EAU es van emmarcar en els Acords d’Abraham, pels quals Abu Dhabi va establir relacions diplomàtiques amb Israel.

Les fonts van afirmar al diari que aquest tipus de revisió de contractes és normal quan hi ha canvi de president a la Casa Blanca i que no significa que finalment es portin a terme.