Crisi sanitària global

Merkel insta a un repartiment equitatiu de la vacuna de la Covid

La cancellera alemanya es veu sumida en una allau de crítiques per la lentitud en les vacunacions

1
Es llegeix en minuts

La cancellera alemanya Angela Merkel ha demanat que hi hagi una repartició «equitativa» de les vacunes contra la Covid-19 a tot el món, en un moment en què augmenta la competència entre països perquè l’oferta de dosis és encara insuficient. «L’important és tenir una repartició equitativa [...] en aquest període de poca disponibilitat de les vacunes», ha dit la cancellera alemanya al Fòrum de Davos, que aquest any se celebra en format virtual. «Per a mi és encara més clar que abans [...] que hem d’optar per la via multilateral i que el proteccionisme no resoldrà els problemes», ha dit amb referència a la qüestió d’accés a les vacunes.

La cancellera ha fet aquestes reflexions en un moment en què el seu propi partit rep abundants crítiques per la lentitud de la campanya de vacunació a Alemanya, a causa d’entregues insuficients de dosis, i en un moment en què la pandèmia dona les seves pitjors xifres.

Notícies relacionades

Paral·lelament, la Unió Europea vol controlar millor la manera en què les vacunes produïdes al seu territori s’exporten a altres regions i països. Els països en vies de desenvolupament temen pagar els plats trencats d’aquesta cursa per les vacunes i veure’s oblidats en la distribució de dosis.

«No ens enganyem, la qüestió de qui rep quina vacuna al món, per descomptat, deixarà noves ferides [...], perquè aquells que rebin una ajuda d’emergència ho recordaran», ha dit la cancellera.