En homenatge

Itàlia encunya una moneda de dos euros dedicada als sanitaris de la pandèmia

La divisa, de la qual es fabricaran tres milions i tindrà curs legal, està decorada amb l’efígie d’un home i una dona

Itàlia encunya una moneda de dos euros dedicada als sanitaris de la pandèmia
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri d’Economia Italià ha informat que aquest any Itàlia encunyarà una moneda de dos euros dedicada als metges, infermers i al personal sanitari que ha fet front a la pandèmia de coronavirus als hospitals del país.

La moneda, que tindrà curs legal i de la qual s’encunyaran tres milions (per un valor de sis milions d’euros), està decorada amb l’efígie d’un home i una dona, tots dos representant els treballadors sanitaris, amb bata i mascareta. 

En agraïment als sanitaris

Sobre les figures, es llegeix en majúscules la paraula: «GRAZIE» (gràcies), una creu a l’esquerra i un cor a la dreta. La moneda a més inclourà les inicials de l’autora de l’esbós, la italiana Claudia Momoni.

El Ministeri d’Economia Italià i el seu organisme numismàtic –l’organisme encarregat de l’estudi i col·leccionisme de monedes, fitxes i paper moneda– han agraït l’esforç que han portat a terme des de l’inici d’una pandèmia que ja ha segat la vida de més de 85.000 persones al país, entre les quals més de tres-cents treballadors sanitaris.

Monedes dedicades a figures importants

A més de la dels sanitaris, a les carteres dels italians arribaran monedes dedicades a altres importants figures de la història italiana, com Dante Alighieri, el pare de la ‘Divina Comèdia’ i de la mort del qual se celebra en aquest 2021 el setè centenari. 

Notícies relacionades

També s’honrarà altres artistes com el pintor Caravaggio o el cèlebre compositor de música per a cine, Ennio Morricone, mort l’any passat als 91 anys d’edat. 

L’objectiu és representar en aquesta col·lecció de monedes «la unió i cohesió nacional que troba expressió en la celebració de personatges, fets històrics i artistes, símbol de la cultura»