El president xinès demana unitat contra un virus «que la humanitat derrotarà»

  • Xi Jinping intervé en el Fòrum Econòmic Mundial de Davos i pronostica una recuperació econòmica global «inestable» i «incerta»

  • El dirigent del gegant asiàtic aposta pel multilateralisme i adverteix, sense esmentar els EUA, «una nova guerra freda»

El president xinès demana unitat contra un virus «que la humanitat derrotarà»
1
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas
Adrián Foncillas

Periodista

ver +

 

El president de la Xina, Xi Jinping, ha advertit que s’espera una recuperació econòmica mundial «inestable» i «incerta» a causa de la pandèmia i que la bretxa entre nord i sud corre el risc d’ampliar-se i, fins i tot, de «perpetuar-se». «El món no tornarà a ser el que va ser en el passat», ha dit.

El dirigent xinès, durant la seva intervenció telemàtica en la reunió anual del Fòrum Econòmic Mundial de Davos, ha assenyalat que és necessari millorar la governança en polítiques públiques de salut i ha rebutjat qualsevol responsabilitat de la Xina en l’expansió de la Covid-19.

Xi ha advocat perquè tota la humanitat per igual es beneficiï dels èxits científics i tecnològics, amb referència a les vacunes contra el coronavirus. «No hi ha dubte que la humanitat derrotarà el virus i sortirà més fort d’aquest desastre», ha afegit, mentre ha demanat unitat per vèncer el coronavirus.

Dictar les ordres

Notícies relacionades

El president xinès ha assenyalat que la comunitat internacional ha «de proporcionar el suport necessari als països en desenvolupament». Segons la seva opinió, el món ha de ser governat d’acord amb la regles i el consens, en comptes de permetre que un o dos països dictin les ordres. Les diferències polítiques i socials «no han d’inquietar-nos: el que ha d’alarmar és l’arrogància, el prejudici, l’odi i els intents d’imposar una jerarquia en la civilització humana», va remarcar el líder de la segona economia mundial més gran.

 Pel dirigent xinès, la millor manera de fer front als desafiaments del present és apostant pel multilateralisme i ha advertit, sense esmentar en cap moment els Estats Units, una «nova guerra freda».