L’enviarà a l’OMS

Maduro presenta unes gotes «miraculoses» que «neutralitzen» el virus

  • El president veneçolà assegura que amb «deu gotetes sota la llengua, cada quatre hores», el medicament dissenyat al seu país elimina el coronavirus

Maduro presenta unes gotes «miraculoses» que «neutralitzen» el virus
2
Es llegeix en minuts

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va presentar aquest diumenge unes gotes que va qualificar com a «miraculoses» i que, va assegurar, neutralitzen la Covid-19 en un 100% a l’utilitzar-les cada quatre hores.

«Havent rebut el permís sanitari oficial del país, puc presentar la medicina que neutralitza el 100% del coronavirus, el Carvativir, més conegut com les gotetes miraculoses de José Gregorio Hernández», va dir el mandatari durant una al·locució televisada en la qual va oferir un balanç sobre la pandèmia a Veneçuela.

Aquest tractament, va explicar, és producte de diversos estudis clínics, científics i biològics que s’han estès durant nou mesos i que han inclòs experimentació en malalts, moderats i greus, que, sempre segons el mandatari, s’han recuperat de la malaltia gràcies a aquestes gotes.

«Deu gotetes sota de la llengua, cada quatre hores, i el miracle es fa, és un poderós antiviral, molt poderós, que neutralitza el coronavirus», va insistir Maduro, i després va assenyalar que tot el relacionat amb aquest producte «es publicarà en revistes internacionals».

El Carvativir, va prosseguir, és una medicina «totalment innòcua», ja que «no té cap efecte secundari ni negatiu», o almenys així ho demostren, va dir, els «experiments massius» que s’han fet a Veneçuela.

A partir d’aquesta setmana, va indicar el governant, començarà la «producció massiva» d’aquest medicament, per al qual el Govern preveu establir un sistema de distribució directa que asseguri l’arribada d’aquestes dosis a tots els hospitals i centres de salut en general.

A més, Maduro preveu exportar milers de dosis de Carvativir als països que, amb Veneçuela, integren el bloc ALBA-TCP (Cuba, Nicaragua, Bolívia, Haití i altres nacions caribenyes) i comercialitzar-lo amb altres països amb els quals manté una «relació estratègica», tot i que no en va esmentar cap.

Notícies relacionades

Va afegir que la vicepresidenta executiva, Delcy Rodríguez, entregarà tota la informació al director de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, «perquè conegui i certifiqui aquest poderós antiviral».

Maduro anomena el Carvativir «gotes miraculoses» en al·lusió al metge veneçolà José Gregorio Hernández (1864-1919), que és considerat venerable per l’Església catòlica i que serà beatificat aquest any, després que el papa Francesc aprovés un miracle que s’atribueix a aquest metge.