Ordre executiva

Biden permetrà als transsexuals tornar a servir a l’exèrcit

  • El president reverteix la prohibició de Trump de negar-los el servei si requerien tractament mèdic

Biden permetrà als transsexuals tornar a servir a l’exèrcit
1
Es llegeix en minuts

El nou president dels Estats Units, Joe Biden, ha anul·lat aquest dilluns la polèmica decisió del seu antecessor, Donald Trump, de prohibir als transsexuals servir a l’exèrcit si necessitaven tractament mèdic.

En presència del secretari de Defensa, Lloyd Austin, i del cap d’Estat Major, el general Mark Milley, el president nord-americà ha firmat una ordre executiva en la qual s’estableix que «tots els nord-americans qualificats per servir a les forces armades dels EUA han de poder fer-ho», segons ha informat la Casa Blanca en un comunicat.

«Dono suport al pla del president per anul·lar la prohibició», ha dit Austin. «Si ets apte i estàs qualificat per servir i pots mantenir els estàndards, se t’hauria de permetre servir».

Canvi de rumb a Washington

Notícies relacionades

La decisió es produeix en un moment en què Biden té previst centrar la seva atenció en els problemes d’igualtat que, segons la seva opinió, continuen enfosquint gairebé tots els aspectes de la vida nord-americana. Abans de la seva presa de possessió, l’equip de transició de Biden va distribuir un memoràndum de Ron Klain, actual cap de gabinet de la Casa Blanca, en el qual s’esbossava el pla de Biden per utilitzar la seva primera setmana completa com a president «per promoure la igualtat i recolzar les comunitats de color i altres comunitats desateses».

La mesura d’anul·lar la prohibició als transsexuals és també l’últim exemple de com Biden utilitza l’autoritat executiva en els seus primers dies com a president per desmantellar el llegat de Trump. Les seves primeres accions inclouen ordres per anul·lar la prohibició als viatgers de diversos països predominantment musulmans, aturar la construcció del mur a la frontera amb Mèxic i arrencar una iniciativa per avançar en la igualtat racial.