iConsent, l’‘app’ per dir que vols tenir relacions sexuals a Dinamarca

Una llei danesa aprovada recentment indica que hi ha d’haver consentiment explícit previ entre les dues parts perquè no sigui considerat violació

iConsent, l’‘app’ per dir que vols tenir relacions sexuals a Dinamarca
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La polèmica torna a estar servida a Dinamarca. Després que el Parlament danès aprovés, el desembre passat, una llei que qualifica de violació qualsevol tipus de relació sexual sense consentiment explícit previ entre les dues parts (legislació inspirada en l’experiència similar del seu país veí, Suècia) ara s’ha posat en marxa una aplicació per donar aquest consentiment, tot i que amb data de caducitat.

iConsent (Hi consento, en anglès) funciona com una ‘app’ per lligar: una persona envia una sol·licitud al telèfon de la persona amb qui vol tenir relacions sexuals i, si l’altra persona accepta, ja poden tenir sexe sense preocupacions legals. Això sí, el consentiment no és etern: té una durada de 24 hores.

Lene Stavngaard, directora nacional danesa de Sexe i Societat, ha indicat a ‘The Sun’ que «l’aplicació definitivament no és la solució per obtenir el consentiment. Una relació sexual no es tracta d’un contracte», per la qual cosa aquesta aplicació va dirigida en un sentit incorrecte «en relació amb les necessitats que hi ha».

Notícies relacionades

A més, ha afegit que, d’acord amb el que pretén la plataforma, «està clar» que l‘ha dissenyat algú que no entén què és el consentiment explícit per tenir relacions sexuals, així com l’enfocament professional sobre la sexualitat.

Els fundadors d’iConsent, no obstant, insisteixen que l’aplicació donarà seguretat a homes i a dones.