Covid-19

Mor el tercer ministre de Zimbàbue per coronavirus en una setmana

El país africà acumula més de 30.000 casos i ha perdut quatre membres del govern pel virus

Mor el tercer ministre de Zimbàbue per coronavirus en una setmana
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de Transport i Desenvolupament Infrastructural de Zimbàbue, Joel Matiza, ha mort a causa de la Covid-19 aquest divendres, i s’ha convertit en el tercer ministre del Govern africà en perdre la vida per la malaltia en l’última setmana, segons informa Europa Press.

Així ho han confirmat les autoritats a través d’un comunicat recollit pel diari local ‘The Herald’, en què han destacat la tasca de Matiza al capdavant de la cartera de Transport, especialment «l’impuls a la rehabilitació de carreteres utilitzant recursos locals» i «confiant en empreses locals».

Notícies relacionades

No obstant, és el quart ministre zimbabwès que mor des de l’inici de la crisi sanitària. Els altres dos ministres que han mort aquesta setmana són el de Relacions Exteriors, Sibusiso Moyo, i la ministra d’Estat per a Assumptes Provincials de Manicaland, Ellen Gwaradzimba, mentre que l’altre membre del gabinet que ha resultat víctima mortal del coronavirus va ser el responsable de la cartera de Terres, Agricultura, Aigua i Reassentament Rural, Perrance Shiri.

Zimbàbue ha superat els 30.000 casos de coronavirus després de sumar 639 positius més en les últimes 24 hores, segons les xifres del Ministeri de Salut del país.