Violència

Moren cinc segrestadors i rescaten sis víctimes a Mèxic

La policia, després d’un intens tiroteig, va alliberar els raptats i a més va detenir dues persones

Moren cinc segrestadors i rescaten sis víctimes a Mèxic
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un intens tiroteig entre forces policials i una banda dedicada al segrest va deixar cinc presumptes delinqüents morts, dos més de detinguts i el rescat de sis víctimes del delicte a l’oriental estat mexicà de Veracruz, van informar aquest dimecres fonts ministerials i reporta EFE.

L’enfrontament va ocórrer cap a les 14.00 hores locals (20.00 GMT) d’aquest dimecres a la ciutat de Xalapa, la capital política de l’estat, assentada al golf de Mèxic i colpejada per la violència des de fa dècades.

L’intens xoc va causar inquietud entre els habitants de la colònia (barri) Cuauhtémoc, ubicada als voltants d’una transitada avinguda i pròxima al centre històric de la ciutat.

Els informes van revelar que agents de la Policia Estatal van atendre una trucada ciutadana sobre l’existència d’una casa de seguretat, però a l’arribar al lloc van ser rebuts a trets.

En el xoc, que va durar prop de 15 minuts, cinc presumptes delinqüents van morir en mans dels agents, dos més van ser detinguts i sis víctimes van ser rescatades.

Durant el mes de desembre, Veracruz estava en la segona posició en el nivell nacional amb el major nombre de segrestos, amb un total de dotze casos, va revelar l’organització Alto al Secuestro.

En el seu informe mensual, Alto al Secuestro va destacar que en la primera posició hi havia l’estat de Mèxic, amb un total de 17, seguit de Veracruz, i en la tercera posició Oaxaca, després Guerrero, Tabasco, Sinaloa i Ciutat de Mèxic.

Diumenge passat, dotze persones van ser assassinades i els cossos abandonats amb marques de tortures en un camí rural de Veracruz. Les víctimes, lligades de peus i mans, van ser abandonades a la vora d’un camí que comunica dos emprius de la localitat.

A Veracruz, segons àrees d’intel·ligència de la Secretaria de Marina i de l’Exèrcit Mexicà, els càrtels dels Zetas, Jalisco Nueva Generación i del Golfo estan enfrontats pel control territorial.

Les organitzacions delinqüencials es disputen les rutes de transport de drogues i de passada de migrants, el cobrament de «dret de pis» (extorsió a negocis) i la indústria del segrest en una entitat d’alta producció agropecuària, petroliera i amb un dels ports de càrrega més importants del país.

Notícies relacionades

Durant l’any passat, van ser assassinats amb violència un total de 1.457 persones en aquest territori, segons el Secretariat Executiu del Sistema Nacional de Seguretat Pública. El mes de desembre del 2020, aquest sistema va reportar que del total, 952 persones van ser assassinades amb arma de foc, 162 amb arma blanca i 343 amb un altre element.

D’acord amb xifres oficials de la Secretaria de Seguretat Pública i Ciutadana (SSPC), el 2020 es van registrar 34.523 víctimes d’homicidi dolós, davant les 34.648 del 2019.

Temes:

Segrestos Mèxic