A l’Institut Serum

Cinc morts en l’incendi del fabricant més gran del món de vacunes, a l’Índia

Els mitjans locals asseguren que la producció d’injectables d’AstraZeneca-Oxford contra la Covid-19 no s’ha vist afectada

Cinc morts en l’incendi del fabricant més gran del món de vacunes, a l’Índia
2
Es llegeix en minuts

Cinc persones han mort en l’incendi que s’ha produït aquest dijous a la seu del Serum Institute of India, el fabricant de vacunes més gran del món, segons ha informat l’alcalde de Pune (l’Índia), Murlidhar Mohol.

Els mitjans indis han assegurat que la producció de vacunes no s’ha vist afectada. El president de l’empresa, Adar Poonawalla, ha enviat el seu condol a les famílies des del seu compte de Twitter.

Les televisions índies han mostrat l’enorme fumera grisa que s’eleva sobre la seu del Serum Institute of India, situat a la ciutat de Pune, a l’oest del país. Als laboratoris d’aquest edifici s’estan produint milions de dosis de la vacuna contra la Covid-19 desenvolupada per AstraZeneca i la Universitat d’Oxford.

Segons fonts esmentades per la cadena NDTV, les flames s’han estès per un edifici en construcció. El complex on es fabriquen les vacunes sembla que està situat a certa distància, informen aquestes fonts. «Les instal·lacions de producció de vacunes no s’han vist afectades i l’incendi no tindrà impacte en la producció», ha declarat una font de l’Institut Serum.

Ni la policia ni l’empresa s’han pronunciat fins ara sobre les causes de l’incendi.

Primer productor mundial de vacunes

L’Institut Serum, fundat el 1966 per Cyrus Poonawalla, el pare de l’actual president de la companyia, produeix 1.500 milions de dosis de vacunes a l’any, cosa que el converteix en el primer productor mundial, fins i tot abans que irrompés el nou coronavirus.

De la fàbrica surten vacunes contra la pòlio, la diftèria, el tètanus, l’hepatitis B, les galteres, la xarampió i la rubèola, que són exportades a més de 170 països.

Campanya de vacunació

Notícies relacionades

La d’AstraZeneca és una de les dues vacunes que ja s’han començat a aplicar a l’Índia, junt amb la Covaxin, desenvolupada per investigadors del país asiàtic. Les autoritats índies van arrencar el 16 de gener la campanya de vacunació, amb vista a immunitzar 30 milions de treballadors sanitaris i auxiliars, tot i que fins dimecres només s’havien subministrat dosis a uns 786.000, segons dades del Ministeri de Sanitat.

En termes bruts, l’Índia és el segon país del món amb més casos de coronavirus, només per darrere dels Estats Units. Supera oficialment els 10,6 milions de positius, tot i que la taxa de contagi s’ha reduït en els últims mesos i aquest dijous el ministeri ha informat de 15.222 casos addicionals. Almenys 152.869 malalts han perdut la vida fins ara.