Auge extremista

Un col·lectiu d’extrema dreta va portar a terme patrulles antiimmigrants al Pirineu francès

Un col·lectiu d’extrema dreta va portar a terme patrulles antiimmigrants al Pirineu francès
1
Es llegeix en minuts

Activistes d’extrema dreta del col·lectiu Génération Identitaire s’han desplaçat del coll del Portilhon, al Pirineu, per fer «patrulles antiimmigrants» en el marc d’una acció que ells mateixos han batejat com a Missió Pirineu, segons recullen diversos mitjans de comunicació francesos. Electes locals, com la presidenta de la Regió francesa d’Occitània, Carole Delga, i el president del consell departamental de l’Alta Garona, Georges Méric, van denunciar l’acció en un comunicat conjunt i van demanar a la Direcció d’Occitània «acabar en ferm i sense dilacions amb aquest cop d’Estat contrari als valors de la República». En el mateix escrit reclamaven al Ministeri de l’Interior francès «la dissolució d’aquest grupuscle d’extrema dreta».

Notícies relacionades

Segons diversos diaris francesos, com LaDepeche.fr i L’Independant, després de portar a terme una acció similar als Alps l’abril del 2018, una trentena de membres de Génération Identitaire van ser dimarts a la frontera entre França i la Vall d’Aran per portar a terme una campanya de «propaganda antiimmigrant». Es van dirigir principalment als «afromagribins», que, segons ells, entrarien a França per aquesta ruta.

Els esmentats mitjans de comunicació francesos recullen una publicació a les xarxes socials dels membres de l’organització d’extrema dreta, en la qual mostraven un tot terreny blanc amb el logotip de la seva operació Defensar Europa, i diversos membres vestits amb jaquetes blaves, com fa tres anys a la frontera francoitaliana. Aquesta operació, segons afegeixen, es va anunciar el 15 de gener a través d’un comunicat de premsa publicat a la xarxa de missatgeria Telegram. En aquest escrit, els membres de l’organització explicaven que havien decidit fer aquesta acció després de la decisió de les autoritats de tancar la frontera al coll del Portilhon el 5 de gener per un possible «risc terrorista». Des d’aleshores, la carretera d’aquest coll està bloquejada per quatre blocs de formigó. Finalment, recullen els mitjans francesos, el grup francès d’extrema dreta se’n va anar el mateix dimarts a la tarda, cap a Arlòs i no es van fer detencions.