Ja detinguda

Tailàndia condemna una dona a 43 anys de presó per criticar la monarquia

  • La dictadura asiàtica imposa la condemna més llarga de la seva història pel delicte de lesa majestat

81c7903b-375c-4ae3-817a-da7c94a53cbd-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Penal de Tailàndia ha condemnat aquest dimarts una exfuncionària pública a 43 anys de presó per compartir vídeos a les xarxes socials en què es difama la família reial de Maha Vajiralongkorn.

La dona, que treballava en el Govern tailandès, ha reconegut els fets, per la qual cosa ha disminuït la seva condemna inicial de 87 anys a la meitat, la qual s’ha convertit en la condemna rècord per difamació a la monarquia tailandesa.

Notícies relacionades

L’acusada, de cognom Anchalee, va ser detinguda el 2015 per pujar en 26 ocasions a les xarxes socials uns vídeos d’un crític amb la monarquia conegut amb el pseudònim de ‘Banpodj’. Després de passar tres anys a la presó, se li va concedir la llibertat sota fiança el 2018 fins que s’ha celebrat el judici, segons informa el diari ‘Bangkok Post’.

Tailàndia ha imputat desenes d’activistes per delictes de lesa majestat des del novembre del 2020, moment en què es van reprendre per primera vegada en més de dos anys aquest tipus d’acusacions partint de l’article 112 del Codi Penal, que inclou penes de fins a 15 anys de presó. Fins ara, la condemna més llarga al país asiàtic era de 35 anys.