Nova era als EUA

Biden escull la doctora trans Rachel Levine com a sotssecretària de Salut

  • En el seu actual càrrec com a secretària de Salut de Pennsilvània, ha dirigit la resposta a la Covid-19

  • «Aportarà el lideratge constant i l’experiència essencial que necessitem perquè la gent superi aquesta pandèmia», remarca el president

Biden escull la doctora trans Rachel Levine com a sotssecretària de Salut
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A poques hores de jurar el càrrec, Joe Biden continua configurant el divers gabinet que l’acompanyarà a la Casa Blanca. Aquest dijous, ha anunciat l’elecció de la doctora Rachel Levine com a sotssecretària de Salut, un dels càrrecs de més responsabilitat en el departament que dirigirà Xavier Becerra. Levine, fins ara secretària de Salut de Pennsilvània, serà la primera alt càrrec federal obertament trans i haurà de ser confirmada pel Senat.

Sota la batuta de Becerra, s’encarregarà de supervisar oficines i programes clau de salut, 10 oficines regionals de salut a tot el país, l’Oficina de Cirurgia General i el Cos Comissionat de Salut Pública. «Aportarà el lideratge constant i l’experiència essencial que necessitem perquè la gent superi aquesta pandèmia, sense importar el seu codi postal, la seva raça, religió, orientació sexual, gènere o discapacitat», va destacar Biden en un comunicat. «Ella és una opció històrica i profundament qualificada per ajudar a liderar els esforços de salut de la nostra administració», va afegir.

Distància social i mascareta

En la seva tasca com a secretària de Salut de Pennsilvània, la doctora Levine s’ha encarregat de dirigir la resposta a la pandèmia de coronavirus, que ja ha segat la vida de gairebé 400.000 persones als Estats Units. Però mentre augmentava la seva presència en els mitjans a causa de les mesures de distanciament social imposades o l’obligatorietat de l’ús de les mascaretes per aturar els contagis en el seu estat, van créixer també els atacs personals en contra seu.

Notícies relacionades

Segons recorda ‘The Washington Post’, s’han referit a ella com «un tipus disfressat de dona» o ha sigut ridiculitzada en un mem difós a Facebook que es referia a ella com «un tipus que utilitza sostens».

A més del seu càrrec en l’administració, Levine és professora de pediatria i psiquiatria a l’Escola de Medicina de la Universitat Penn State.