Després de l’atac al Congrés

Una dona hauria intentat vendre el portàtil robat de Nancy Pelosi a Rússia

  • L’FBI investiga si l’assaltant del Capitoli va intentar vendre les dades de la presidenta de la Cambra de Representants a la intel·ligència russa

Una dona hauria intentat vendre el portàtil robat de Nancy Pelosi a Rússia
1
Es llegeix en minuts

Les forces de l’ordre dels Estats Units estan investigant si una dona es va emportar un ordinador portàtil o un disc dur de l’oficina de la Presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi, durant el setge del Capitoli el 6 de gener i va intentar vendre el dispositiu a la intel·ligència russa, segons un expedient judicial.

Un agent de l’FBI va revelar els detalls en una declaració jurada publicada diumenge a la nit en què s’esbossava un cas penal contra Riley June Williams, una dona de Pennsilvània acusada d’irrompre il·legalment a l’edifici del Capitoli i de dirigir persones a l’oficina de Pelosi.

El robatori d’aparells electrònics de les oficines del Congrés ha sigut una preocupació persistent després del setge dels partidaris del president dels Estats Units, Donald Trump.

Robatoris contra la seguretat nacional

El fiscal en funcions Michael Sherwin va dir després de l’atac que alguns dels robatoris podrien haver posat en perill el que ell va descriure com «valors de seguretat nacional».

Segons la declaració jurada presentada al Tribunal de Districte dels EUA per al Districte de Colúmbia, l’FBI va rebre una denúncia d’algú que va declarar que era un excompany romàntic de Williams.

Vendre la informació a Moscou

L’informant va dir que Williams «tenia la intenció d’enviar el dispositiu informàtic a un amic a Rússia, que després planejava vendre el dispositiu a la SVR, el servei d’intel·ligència exterior de Rússia,» segons la declaració jurada.

Segons l’informant, «la transferència del dispositiu informàtic a Rússia es va frustrar per raons desconegudes i Williams encara té el dispositiu informàtic o l’ha destruït», segons la declaració jurada. La investigació continua oberta.

Lladre a la fuga

Notícies relacionades

Segons l’FBI, sembla que Williams ha fugit d’una direcció a prop de Harrisburg, Pennsilvània, que compartia amb la seva mare, ha desactivat el seu número de telèfon i ha eliminat els comptes de les xarxes socials.

Dos dies després del setge al Capitoli, Hammill va dir que un portàtil utilitzat per a presentacions va ser robat d’una sala de conferències a l’oficina de Pelosi. No estava clar si aquest dispositiu era el que Williams va ser acusat d’agafar.