Por de tornar per la Covid

Detingut un home que va viure a l’aeroport de Chicago durant 3 mesos

L’home haurà de pagar una fiança de mil dòlars i té prohibida l’entrada a l’aeroport d’O’Hare per ser considerat «un perill per a la comunitat».

Detingut un home que va viure a l’aeroport de Chicago durant 3 mesos
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest cap de setmana, un home ha sigut detingut per la Policia de Chicago a l’Aeroport Internacional O’Hare després de descobrir que estava vivint en una zona restringida al públic des de feia tres mesos, segons han publicat ‘Chicago Tribune’ i ‘The Guardian’.

L’home en qüestió és Aditya Singh, té 36 anys i resideix a Califòrnia amb diversos companys de pis. En la seva detenció, Singh va manifestar que tenia por de volar «a causa de la Covid». Al nord-americà se l’acusa de delicte greu de violació d’una zona restringida d’un aeroport i de delicte menor de robatori.

Al nostre país, hi ha més d’una trentena de persones que viuen a l’aeroport de Barajas i es coneixen com ‘viatgers fantasma’.

Detingut per utilitzar una identificació perduda

Segons van declarar ahir diumenge els fiscals, la policia afirma que l’home va arribar en un vol de Los Angeles a l’Aeroport Internacional O’Hare (Chicago) el 19 d’octubre del 2020. Presumptament, ha viscut a la zona de seguretat de l’aeroport des d’aleshores, sense ser detectat.

Dissabte a la tarda, Singh va ser abordat per dos empleats de la United Airlines que van reclamar veure la seva identificació, ja que estava en una zona amb accés exclusivament permès a empleats de l’aeroport i de les aerolínies. L’home els va mostrar una targeta d’identificació de l’aeroport que aparentment semblava correcta, però es va aclarir que no li pertanyia.

El propietari original de la targeta, un gerent d’operacions de l’aeroport, va denunciar la desaparició de la identificació el 26 d’octubre. Després de comprovar que Singh no n’era el veritable amo, els empleats de la United van trucar al 911 i la Policia el va posar sota custòdia. Singh va trobar la identificació a l’aeroport i va decidir utilitzar-la perquè estava «espantat de tornar a casa per la Covid».

Disposició judicial

Ahir diumenge, Singh va passar a disposició del Tribunal de Fiances i l’assistent del fiscal de l’estat, Kathleen Hagerty, va ser l’encarregada de processar la causa.

Segons va explicar l’advocada defensora pública, Courtney Smallwood, a la jutge encarregada del cas, Susana Ortiz, altres passatgers havien estat proporcionant menjar a Singh de forma desinteressada i va defensar que l’home no té antecedents penals. A més, va destacar la formació del detingut i que es troba a l’atur. Smallwood va reconèixer que les circumstàncies eren inusuals però va destacar que les intencions del detingut no eren violentes.

«¿M’està dient que un individu no autoritzat, no treballador, ha estat presumptament vivint dins d’una part segura de la terminal de l’aeroport O’Hare des del 19 d’octubre del 2020 fins al 16 de gener del 2021, i no va ser detectat? Vull entendre-ho correctament», va resumir la jutge Ortiz durant l’exposició de la lletrada Hagerty.

Notícies relacionades

Com a condició per a la fiança, la jutge va prohibir a Singh tornar a trepitjar l’aeroport si és capaç de pagar els 1.000 dòlars del seu alliberament. A més, aquest s’haurà de presentar al judici el pròxim dimecres, 27 de gener.

«El tribunal troba aquests fets i circumstàncies bastant xocants pel presumpte període de temps en què això va ocórrer», va concloure la jutge. «Estant en una zona segura de l’aeroport amb una identificació falsa, basat en la necessitat que els aeroports siguin absolutament segurs perquè la gent se senti segura per viatjar, trobo que aquestes presumptes accions el converteixen en un perill per a la comunitat».