Assalt al Capitoli

L’home vestit de bisó que va irrompre al Capitoli demana el perdó de Trump

El seu advocat remarca que va tenir una conducta «pacífica i obedient» i culpa les arengues del president

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’home que va irrompre el 6 de gener disfressat de bisó, amb un gorro amb banyes i sense samarreta, al Capitoli a Washington i va presidir momentàniament el Senat nord-americà ha demanat que el president sortint, Donald Trump, li concedeixi el perdó, segons informa EFE.

Així ho va donar a conèixer Albert Watkins, l’advocat de Jacob Albert Chansley, també conegut com ‘Jake Angeli’, un membre del moviment de teories de la conspiració QAnon que es fa anomenar ‘Yellowstone Wolf’ al seu canal de YouTube, van dir mitjans locals aquest dijous.

«Donada la forma pacífica i obedient en què el senyor Chansley es va comportar, seria apropiat i honorable que el president perdonés el senyor Chansley i altres persones pacífiques d’idees afins», va afirmar el defensor del subjecte, la presència del qual al Capitoli es va fer viral a les xarxes socials i va cridar l’atenció de milers de persones.

Segons el Departament de Justícia, Chansley ha sigut acusat d’entrar o mantenir-se conscientment en un edifici o terreny restringit sense autoritat legal, i d’entrada violenta i conducta desordenada als terrenys del Capitoli.

L’assalt contra aquest recinte es va saldar amb cinc persones mortes, entre les quals, un policia de l’edifici del legislatiu.

Chansley es va entregar a les autoritats i es està detingut des de dissabte passat.

El seu advocat va al·legar, en declaracions reproduïdes per la publicació ‘The Hill’, que el seu client «havia escoltat les paraules freqüentment repetides del president Trump». «Se suposa que les paraules i la invitació d’un president signifiquen alguna cosa», va defensar.

Aquest dijous, el director del Buró Federal d’Investigacions (FBI, en anglès), Christopher Wray, va revelar que més de 100 persones han sigut detingudes en relació amb l’assalt del Capitoli, en accions que s’han portat a terme en llocs com Phoenix (Arizona), Dallas (Texas) i Honolulu, a l’arxipèlag de Hawaii.

Notícies relacionades

La Cambra de Representants va avalar aquest dimecres l’inici d’un judici polític contra Trump, el segon que enfronta des de la seva arribada a la Casa Blanca, sota l’acusació d’«incitació a la insurrecció» per l’assalt al Capitoli.

Després d’aquesta acció, s’han extremat les mesures de seguretat a Washington de cara a la investidura del demòcrata Joe Biden com a nou president, una cerimònia a què Trump va anticipar que no assistirà.