Estats Units

L’FBI insta la policia que estigui en alerta roja per possibles atacs violents

Demana continuar intercanviant informació d’intel·ligència davant la investidura de Biden

L’FBI insta la policia que estigui en alerta roja per possibles atacs violents
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Directius de l’FBI han advertit els caps de policia de grans ciutats dels EUA que les seves forces han d’estar en «alerta roja» i que comuniquin tota la informació d’intel·ligència de què disposin davant possibles atacs violents per la investidura de Joe Biden com a president dels EUA, el pròxim 20 de gener, segons informa EFE.

Segons ‘The New York Times’, el director de l’FBI, Christopher Wray, i el director interí del Servei de Ciutadania i d’Immigració dels EUA, Kenneth Cuccinelli, es van mostrar profundament preocupats en una trucada que es va estendre 45 minuts per la possibilitat que es desencadeni violència extremista, van explicar al mitjà alguns dels participants en la conversa.

Wray va apuntar en la trucada que «cal continuar compartint tota la informació d’intel·ligència» possible, segons el testimoni del cap del Departament de Policia de Miami, Jorge Colina.

«No volen que assumim que ells ja saben alguna cosa en concret, així que qualsevol cosa que trobem, que sisplau els l’enviem», va apuntar Colina.

Els alts càrrecs van assenyalar, a més, que faran una advertència d’amenaça nacional en què s’instarà tots els nord-americans a ser cauts els pròxims dies, segons un policia que també va sentir la trucada però que va demanar mantenir-se en l’anonimat a causa del caràcter confidencial de la informació.

Després d’haver desplegat un gran nombre de dispositius per protegir el Capitoli de Washington, els alts càrrecs de les dues agències semblaven estar preocupats per possibles atacs sobre capitolis estatals, edificis federals, residències de legisladors i negocis.

Notícies relacionades

Representants de les forces de seguretat van dir, a més, que vigilen de prop converses entre extremistes a internet i que han demanat als caps de policia que també tinguin en compte persones que puguin actuar en solitari, així com grups armats locals.

«Estan molt, molt preocupats pel que han anomenat ‘extremistes violents domèstics’ i que es puguin encastar en les protestes», va dir la font anònima. «Cristopher Wray semblava estar particularment preocupat per la indiferència que aquesta gent mostra respecte a un govern democràtic», va afegir.

Temes:

Estats Units FBI