Fins a finals de mes

La xifres de la pandèmia a França obliga a mantenir el tancament a la restauració i la cultura

  • Segons el primer ministre, la situació sanitària «s’ha fragilitzat en les últimes setmanes»

  • Els bars i restaurants s’hauran d’esperar, com a mínim, fins a mitjans de febrer per apujar la persiana

1
Es llegeix en minuts
Irene Casado Sánchez
Irene Casado Sánchez

Periodista

ver +

França registra cada dia prop de 2.500 hospitalitzacions per coronavirus, més de 200 noves admissions als serveis de reanimació i uns 15.000 contagis. Davant aquestes xifres, «la situació està lluny de tornar a la normalitat», ha reconegut aquest dijous el primer ministre, Jean Castex, abans d’anunciar que, com molts vaticinaven, «totes les activitats, tots els establiments [...] tancats avui dia continuaran tancats fins a final de mes». 

Museus, cines, teatres, sales d’espectacles i instal·lacions esportives seguiran tancats fins, com a mínim, el 20 de gener, quan «farem una avaluació [...] amb el sector de la cultura per veure si és possible reprendre l’activitat a principis de febrer», ha explicat Castex. Per la seva banda, els bars i restaurants, tancats des del 30 d’octubre, hauran d’esperar fins a mitjans de febrer per poder reobrir les portes, sempre que l’evolució de l’epidèmia ho permeti. 

«Un milió de persones» rebran la vacuna aquest gener

«Un milió de persones» rebran la vacuna aquest generLluny de millorar, la situació sanitària «s’ha fragilitzat en el transcurs de les últimes setmanes», ha alertat el responsable del Govern. L’alleujament de les restriccions a tot el territori francès de cara al Nadal ja passa factura al sistema hospitalari, sotmès a una forta tensió en les últimes setmanes.

Notícies relacionades

En aquest context, França podria endurir en els pròxims dies el toc de queda a deu departaments del país, on l’evolució de l’epidèmia és especialment preocupant. El toc de queda passarà de les 20 h a les 18 h i estarà vigent fins a les 6 h del matí, una mesura que afecta 15 departaments des de principis de mes.

Malgrat les crítiques sobre la lentitud de les tasques d’immunització, el Govern no modificarà la seva estratègia de vacunació. Segons les xifres del primer ministre, 45.000 persones han sigut vacunades en els últims cinc dies. A aquest ritme i malgrat el retard en la primera fase de la campanya, «un milió de persones» seran vacunades d’aquí a final de mes, va assegurar el ministre de Sanitat, Olivier Véran, prometent al seu torn l’obertura d’un centre de vacunació per cada 100.000 habitants en les pròximes setmanes.