Erupció

El volcà indonesi Merapi expulsa rius de lava incandescent

La seva última gran erupció va causar la mort de 347 persones i va obligar a evacuar-ne prop de 400.000

El volcà indonesi Merapi expulsa rius de lava incandescent
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El volcà Merapi, situat al la regió central de l’illa indonèsia de Java, va expulsar ahir a la nit rius de lava incandescent i va registrar un augment en la seva activitat que ha suscitat l’alerta de les autoritats locals, segons informa EFE.

L’erupció, acompanyada de petits terratrèmols de més de dos minuts de durada, la nit passada va provocar almenys 23 allaus al llarg del pendent de la muntanya, apunta aquest dimecres en un comunicat l’Agència Nacional de Geologia.

L’activitat del volcà, que es troba a uns 400 quilòmetres al sud-oest de Jakarta, va començar a augmentar dijous passat, segons els registres publicats per l’ens, que apunta que Merapi hauria entrat en una fase d’erupció volcànica.

Hanik Humaira, director d’Agència Nacional de Geologia, va demanar a la població assentada en les proximitats que es mantingui vigilant en vista de la creixent activitat del volcà i ha establert un perímetre de seguretat de 5 quilòmetres de ràdio al seu entorn.

El Merapi, de 2.968 metres d’altura, es troba en el límit entre la regió especial de Yogyakarta i la província de Java Central, i és el volcà més actiu del país asiàtic i un dels més actius del món.

Notícies relacionades

La seva última gran erupció, esdevinguda el 2010, va causar la mort de 347 persones i va obligar a evacuar-ne prop de 400.000, entre les quals 3.000 famílies van haver de ser ressituades permanentment.

L’arxipèlag indonesi es troba dins del denominat «Cinturó de Foc» del Pacífic, una zona de gran activitat sísmica i volcànica que és sacsejada per milers de tremolors a l’any, la majoria d’escassa magnitud, i on hi ha 127 volcans actius.