Crisi sanitària

El Regne Unit supera els mil morts per Covid en un dia per primera vegada des d’abril

Sanitat notifica 62.322 nous infectats, la xifra de positius més alta de tota la pandèmia

1
Es llegeix en minuts

El Regne Unit va registrar en les últimes 24 hores 1.041 noves morts per Covid-19, després de superar el miler de morts diàries pel virus per primera vegada des de l’abril passat, segons dades oficials difoses aquest dimecres.

El Ministeri britànic de Sanitat va comunicar a més un altre rècord de contagis per coronavirus, al notificar-se 62.322 nous infectats, cosa que representa la xifra de positius diària més elevada des de l’inici de la pandèmia. Aquestes dades actualitzades eleven el total de defuncions per la malaltia a 77.346 al Regne Unit.

Abans de la divulgació d’aquestes xifres, en les quals es recull també que el conjunt del país ha detectat fins a la data 2.836.801 casos, el primer ministre britànic, Boris Johnson, va avisar en el Parlament que les dures restriccions que comporta el nou confinament a Anglaterra podrien continuar vigents fins a finals de març.

Programa de vacunació

En una declaració llegida davant la Cambra dels Comuns, el líder conservador va avançar que l’eventual desconfinament en el país serà «gradual». Johnson també va remarcar que la «diferència fonamental» de l’actual confinament nacional és que ara el país compta amb un programa de vacunació contra la Covid-19.

Notícies relacionades

La intensificació dels controls a Anglaterra inclou l’ordre a la ciutadania de quedar-se a casa i el tancament d’escoles davant l’alarmant repunt d’infeccions per la nova soca, molt més transmissible.

El Govern planeja portar a terme una «revisió contínua» de les mesures, que se supervisaran cada 15 dies, i existirà l’obligació legal d’aixecar-les quan deixin de ser necessàries. Segons les últimes dades, una de cada 50 persones (al voltant d’1,1 milions de ciutadans) en domicilis privats a la regió anglesa, la més poblada del país amb 56 dels 66,6 milions d’habitants, estava infectada amb la Covid la setmana passada. Fins avui, un total d’1,3 milions de persones han sigut vacunades contra la Covid-19 al Regne Unit, 1,1 milions a Anglaterra.