Accident

Pugen a quatre els morts en un naufragi de migrants haitians a Colòmbia

L’embarcació portava 16 persones, tres de les quals continuen desaparegudes

Pugen a quatre els morts en un naufragi de migrants haitians a Colòmbia
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nombre de morts pel naufragi d’una embarcació amb migrants haitians en aigües del municipi colombià d’Acandí, ubicat a la costa Carib i fronterer amb Panamà, ja arriba a les quatre persones, i les autoritats continuen buscant tres desapareguts.

L’alcaldia d’Acandí va detallar que les víctimes són una dona que estava embarassada, un adult, una nena de 6 anys i un menor de 2, i les persones que encara no han sigut trobades són un home, una dona i un nadó de 7 mesos.

Durant l’operació de rescat, executada per l’Armada Nacional, van ser trobades nou persones. «Desafortunadament tenim un naufragi en què van morir persones migrants transnacionals de nacionalitat haitiana. A l’embarcació anaven 16 persones, entre elles, quatre nens», va expressar Sandra Julio, secretària de Govern d’Acandí, un municipi ubicat a la vora del mar Carib que forma part del selvàtic departament del Chocó.

La funcionària va explicar que l’embarcació va partir del municipi de Turbo, al veí departament d’Antioquia, i que els migrants anaven a ser portats a Capurganá, un llogarret que forma part d’Acandí, per creuar caminant «el Tapón del Darién per poder arribar a Panamà i continuar el seu camí cap als Estats Units». «Fem una crida al Govern nacional, això no és un cas nou, són casos que es venen succeint repetitivament al nostre territori», va afegir Julio.

L’alcalde d’Acandí, Alexander Murillo, va assenyalar que «les persones que conduïen l’embarcació estan detingudes a l’estació de Policia de Capurganá».

Aquest fet recorda l’ocorregut el 28 de gener del 2019 quan 19 migrants africans van morir en el naufragi d’una embarcació artesanal al Carib molt a prop del remot llogarret de Capurganá, on hi ha ubicada la Bahía Pinacorra i que forma part del municipi d’Acandí.

Notícies relacionades

La tragèdia va fer que es concentrés l’atenció d’un grup d’investigadors i fiscals que, amb el recolzament de Migració Colòmbia i el Servei d’Immigració i Control de Duanes dels Estats Units (HISSI), va identificar i va ubicar tots els membres de la xarxa involucrada en la mort dels migrants.

Gràcies a la investigació, que va incloure testimonis, així com evidències físiques i tècniques, la fiscalia va ordenar la detenció de set persones que estan acusades de formar part d’aquesta banda, que van ser capturades a Capurganá i poblacions pròximes.