Coronavirus

Israel decreta un confinament de 14 dies davant l’augment de casos de Covid

Les noves restriccions han sigut motiu de fricció en el Govern de coalició israeliana

Israel decreta un confinament de 14 dies davant l’augment de casos de Covid
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern d’Israel va decidir aquest dimarts endurir les mesures contra el coronavirus durant almenys 14 dies més, decretant el tancament d’escoles, així com el de negocis no essencials, mentre maneja una situació en la qual s’han arribat a registrar més de 8.000 casos aquest dilluns, segons informa Europa Press.

Es tracta del quart confinament que el Govern d’Israel decreta des de l’inici de la pandèmia, després que l’anterior hagi sigut fortament criticat per ineficaç al permetre que escoles i centres de treball no essencials es mantinguessin oberts sense gairebé restriccions.

Les autoritats sanitàries han instat el Govern del primer ministre, Benjamin Netanyahu, a endurir les mesures, després que la població hagi flexibilitzat la seva actitud respecte a la pandèmia en les últimes setmanes, en part també per la sensació de seguretat que implica l’actual procés de vacunació.

Israel compta fins al moment amb la taxa de vacunació més elevada per càpita, amb aproximadament 1,5 milions de vacunats dels seus 9,3 milions d’habitants, entre ells, el 55% de les persones més grans de 60 anys.

Entre les noves mesures, el Govern ha limitat a 5 persones les reunions a l’interior i a 10 a l’aire lliure, alhora que es prohibirà sortir de casa a més d’un quilòmetre tret de per motius de salut o per adquirir productes de primera necessitat.

Les noves restriccions han sigut motiu de friccions dins del Govern de coalició, tal com ha assenyalat la premsa israeliana, que ha detallat com diversos ministres de Blau i Blanc s’han oposat a les pressions de Netanyahu per decretar mesures encara més severes.

El líder de l’oposició i també ministre de Defensa, Benny Gantz, ha estat supeditant el seu recolzament a les noves mesures a condició que el sistema judicial es mantingués obert, pel temor que les restriccions siguin utilitzades per Netanyahu per retardar el procés en contra seu per corrupció.

Notícies relacionades

No obstant, el ministre de Salut, Yuli Edelstein, ha defensat «zero excepcions» al nou decret contra el coronavirus, incloent-hi les limitacions als centres de culte ultraortodoxos, després que s’hagi registrat un augment dels casos en aquestes comunitats.

El Ministeri de Salut ha confirmat aquest dimarts un total de 456.139 casos acumulats i 3.489 morts.