Estats Units

Centenars de seguidors de Trump es reuneixen per protestar contra la victòria de Biden

Les autoritats decreten restriccions davant la possibilitat d’enfrontaments amb grups antifeixistes

Centenars de seguidors de Trump es reuneixen per protestar contra la victòria de Biden
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Centenars de seguidors del president dels Estats Units, Donald Trump, es reuneixen aquest dimarts a Washington per protestar contra la validació del triomf de Joe Biden en les passades presidencials, coincidint amb la votació oficial del Congrés per certificar els vots emesos pel Col·legi Electoral, segons informa Europa Press.

S’espera que dimarts i dimecres diversos grups afins al president Trump, entre teòrics de la conspiració i membres de l’extrema dreta encapçalada per Proud Boys, celebrin diversos actes en què es donarà curs a les acusacions de frau electoral que l’encara cap de la Casa Blanca ha estat fent des que va sortir derrotat en les presidencials.

«Washington està sent desbordat per gent que no vol que la victòria electoral sigui robada pels envalentits demòcrates de l’esquerra radical. El nostre país ja n’ha tingut prou; ¡no ho aguantaran més! Us escoltem (i estimem) des de l’Oficina Oval. ¡Fes que Amèrica sigui gran una altra vegada!», ha escrit Trump a Twitter.

«Espero que els demòcrates i, el que és més important, la secció RINO feble i ineficaç del Partit Republicà, estiguin mirant a les milers de persones que arriben a Washington, que no acceptaran el robatori d’una victòria electoral aclaparadora», ha dit Trump.

La «secció RINO» a la qual fa referència Trump és una manera pejorativa de referir-se als republicans electes (Republican In Name Only, Republicans Sol de Nom) al considerar que governen i legislen a favor del Partit Demòcrata.

Davant l’arribada dels manifestants, i en previsió de possibles enfrontaments amb altres grups, les autoritats de Washington han decretat el tancament d’algunes carreteres, així com restriccions a l’estacionament i al trànsit al centre del de la ciutat almenys fins dijous.

La Guàrdia Nacional serà desplegada per ajudar els agents de la Policia de Washington i l’alcaldessa, Muriel Bowser, que no ha descartat implantar el toc de queda, ha advertit els residents que evitin el centre de la ciutat durant les protestes.

Per la seva banda, alguns comerciants, assenyala la cadena NBC, han protegit els seus establiments col·locant taules de fusta a les portes i aparadors, davant la possibilitat de nous actes de violència fins i tot més grans que els que es van registrar a finals de l’any passat.

En les manifestacions convocades pels simpatitzants de Trump el 12 de desembre passat es van arrestar una trentena de persones i es van registrar almenys quatre assalts amb arma blanca, així com mitja dotzena d’esglésies de la comunitat afroamericana atacades.

«Antifa és una organització terrorista; mantingui’s fora de Washington. ¡La Policia us està observant de molt a prop!», ha asseverat Trump amb referència a alguns dels manifestants i grups antifeixistes que en el passat van protagonitzar enfrontaments amb els seus partidaris.

Alliberen el líder de Proud Boys

El líder de Proud Boys, Enrique Tarrio, va ser alliberat aquest dimarts, després d’haver sigut detingut dilluns a la seva arribada a Washington per participar en les protestes, acusat de disturbis i destrucció de la propietat durant les mobilitzacions celebrades al desembre a la capital.

Notícies relacionades

En un comunicat, el Departament de Policia Metropolitana de Washington ha explicat que Tarrio, que també lidera la plataforma Latinos For Trump, estava en possessió de dos carregadors d’arma de foc i d’«un dispositiu d’alta capacitat» quan va ser arrestat dilluns, informa la CBS.

En aquella última manifestació, Tarrio va calar foc a una pancarta del moviment Black Lives Matter al davant d’una coneguda església de la comunitat afroamericana a Washington, després d’arrencar-la de la façana de l’edifici.