Terrorisme

Dos militars francesos morts en un atac a Mali

  • Dilluns passat van morir tres soldats francesos més en un atemptat amb cotxe bomba, dins de la missió de l’exèrcit gal contra el gihadisme en el Sahel

Dos militars francesos morts en un atac a Mali
1
Es llegeix en minuts

Dos militars francesos han mort i un altre més ha resultat ferit aquest dissabte per l’explosió d’una bomba a la regió de Menaka, al nord de Mali, segons ha informat el president francès, Emmanuel Macron.

«El president de la República ha rebut amb gran pena la notícia de la mort a Mali a última hora del matí de dos soldats del 2n Regiment d’Hússars d’Haguenau, la sergent Yvonne Huynh i el cap Loïc Risser», ha informat l’Elisi en un comunicat.

Una bomba va ser feta detonar al pas del vehicle en el qual es desplaçaven durant una missió d’intel·ligència. Un tercer soldat va resultar ferit en aquest atac i la seva vida no corre perill.

El mandatari francès «ret homenatge a la memòria d’aquests soldats, que van morir per França en el compliment del deure i comparteix el dolor de les seves famílies, éssers estimats i germans d’armes».

«El president de la República reafirma la determinació de França en la seva lluita contra el terrorisme, saluda la valentia dels nostres soldats i els assegura la seva confiança i recolzament davant aquesta nova prova», conclou el comunicat oficial.

Notícies relacionades

Dilluns passat van morir tres militars francesos més en un atac molt semblant, també amb cotxe bomba i també perpetrat al pas d’un vehicle militar, tot i que en aquest cas va ser a la regió d’Hombori.

L’operació Barkhane va ser posada en marxa per França l’agost del 2014 i involucra 5.100 militars desplegats amb la missió de combatre el terrorisme i recolzar les forces armades dels països del Sahel per estabilitzar la situació de seguretat de la regió.

Temes:

França