Sisme

Un terratrèmol de 5,1 graus Ritcher sacseja el nord-est de Tòquio

Les autoritats no han informat de danys materials ni persones després del moviment de terra

sismografo

sismografo / NICOLAS ASFOURI (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un terratrèmol de 5,1 graus en l’escala de Ritcher va sacsejar aquest dimecres l’est del Japó i es va notar amb força a Tòquio, sense que s’emetés alerta de tsunami ni les autoritats informessin de danys materials o personals, segons EFE.

El sisme es va produir a les 9.35 hora local (0.35 GMT) amb epicentre en la prefectura d’Ibaraki, al nord-est de Tòquio, i a uns 60 quilòmetres de profunditat, va informar l’Agència Meteorològica del Japó (JMA).

La tremolor va arribar al nivell 4 en l’escala japonesa de 7, que se centra més en les zones afectades, en les prefectures d’Ibaraki, Tochigi i Chiba, i es va deixar sentir també a la capital del país, on es va registrar una intensitat del nivell 3.

Notícies relacionades

Les autoritats no van informar de danys materials ni personals després del sisme, mentre que la companyia elèctrica Tòquio Electric Power (TEPCO) no va reportar cap anomalia a les seves instal·lacions nuclears d’Ibaraki ni en l’accidentada planta de Fukushima Daiiichi.

El Japó s’assenta sobre l’anomenat anell de foc, una de les zones sísmiques més actives del món, i pateix terratrèmols amb relativa freqüència, per la qual cosa les infraestructures estan dissenyades per aguantar les tremolors.