Bloqueig a la frontera

«Ens han deixat tirats com si fóssim gossos», clamen els camioners asturians atrapats a Anglaterra

Els asturians Chus Braña i Pablo Candanedo porten tres dies al port de Newhaven, sense poder abandonar el país

«Ens han deixat tirats com si fóssim gossos», clamen els camioners asturians atrapats a Anglaterra
1
Es llegeix en minuts

Els asturians Chus Braña i Pablo Candanedo són dos dels centenars de camioners espanyols que s’han vist atrapats al Regne Unit pel tancament de la frontera amb França. Porten des de dilluns al port de Newhaven, esperant per poder creuar el Canal. «Ens exigeixen una PCR per passar i ens donen l’opció de fer-la en una clínica privada que està a diversos quilòmetres d’aquí. Costa uns 200 euros i cal demanar citar prèvia, però està col·lapsada i a més caldria esperar entre dos i cinc dies pels resultats. Per això ens temem que haguem de passar aquí tots els Nadals si no hi ha una solució», explica Candanedo en declaracions a La Nueva España.

Notícies relacionades

En una línia similar s’expressa Braña. «A Dover l’Exercit ja ha començat a fer proves, però això és un port més petit i per aquí no ha passat ningú. El que volen és buidar la carretera perquè allà hi ha milers de camions. Si no venen a fer-les aquí, que almenys ens deixin creuar per fer la PCR a França. Si no s’arregla podem tirar-nos aquí setmanes». La situació comença a apressar per la precària situació en què es troben. «Fem vida a la cabina del camió, sense poder rentar-nos i el menjar ja escasseja. Queda alguna llauna de musclos i una mica d’embotit. No podem estar així gaire més».

S’uneix, a més, l’especial d’aquestes dates. «La meva mare és una persona gran que va patir un ictus fa un any i mig. Està sola i no podré arribar a temps per passar el Nadal, perquè, en el millor dels casos, em quedarien unes 28 hores de viatge fins a Astúries.» I afegeix: «Vaig trucar a l’ambaixada i no ens donen resposta. Ens han deixat abandonats, tirats com si fóssim gossos. Això és una vergonya».