Coronavirus

Pfizer sol·licita l’aprovació al Japó per a la seva vacuna de la Covid-19

L’acord nipó amb la farmacèutica proveiria de dosis 60 milions de persones

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La farmacèutica nord-americana Pfizer ha sol·licitat aquest divendres al Ministeri de Salut del Japó l’aprovació de la seva vacuna de la Covid-19 perquè pugui administrar-se al país, ha informat en un comunicat la divisió japonesa de l’empresa i reporta EFE.

Pfizer és la primera farmacèutica a presentar una sol·licitud d’aquest tipus al país. En cas d’aprovar-se, les vacunacions al Japó podrien començar el març del 2021.

La farmacèutica nord-americana ha entregat al ministeri material sobre els assajos clínics fets fins ara i altres proves, i actualment està desenvolupant un estudi en l’àmbit nacional per avaluar la seguretat, la tolerabilitat i la immunogenicitat de la vacuna, en el marc del qual ja s’ha administrat la segona dosi.

«S’espera que les dades principals s’obtinguin el febrer de l’any vinent i els resultats es finalitzaran i s’enviaran tan aviat com estiguin complets», ha explicat la farmacèutica en el text.

El Japó i Pfizer van arribar a un acord per subministrar 120 milions dosis d’aquesta vacuna, suficient per a 60 milions de persones, una mica menys de la meitat de la població nipona, estimada en uns 126 milions.

El país asiàtic també ha firmat acords amb la nord-americana Moderna i la britànica AstraZeneca, responsables de les altres dues candidates més prometedores, per rebre prou dosis per cobrir tota la seva població, quan les desenvolupin amb èxit.

El Parlament japonès va promulgar una llei a principis d’aquest mes de desembre per garantir la gratuïtat de la vacunació per als residents del país, i ja havia avançat que en cas que causi efectes secundaris greus, l’Estat es farà càrrec dels costos de les despeses mèdiques, compensació o pensió pertinent.

Els Estats Units i el Regne Unit ja han començat les vacunacions contra la Covid-19 amb la vacuna desenvolupada per Pfizer i el seu soci alemany BioNTech.

Notícies relacionades

Els països han registrat diversos casos de reaccions al·lèrgiques greus a la injecció, cosa que ha generat preocupació per la seguretat de la vacuna, desenvolupada en temps rècord, menys d’un any, quan la mitjana és d’almenys una dècada.

El programa de desenvolupament de vacunes més ràpid fins ara havia sigut el dels quatre anys que es va tardar a fabricar la vacuna contra les galteres, autoritzada el 1967.