Pressupost

Grècia aprova una despesa militar cinc vegades més gran per a l’any vinent

El motiu és la disputa amb Turquia pels drets del gas natural al Mediterrani

Grècia aprova una despesa militar cinc vegades més gran per a l’any vinent
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern de Grècia ha anunciat aquest dimarts un pla pressupostari per a l’any vinent que preveu una despesa militar de 2.500 milions d’euros, cosa que suposa cinc vegades la quantitat gastada en defensa el 2020, segons informa Europa Press.

Amb 158 vots a favor i 142 en contra, el Parlament grec ha aprovat aquest dimarts els pressupostos estatals per al 2021, tot i que no han estat exempts de polèmica, com recullen els mitjans locals.

No obstant, les despeses del Ministeri de Defensa Nacional van ser votades per una àmplia majoria de 189 diputats, mentre que 16 més van votar en contra i 95 van votar «presents», així com les despeses de la Presidència de la República votades per 266 diputats, amb 34 en contra.

El primer ministre, Kyriakos Mitsotakis, que compta amb la majoria al Parlament, va anunciar un augment de la despesa en defensa a causa d’una disputa en curs amb Turquia pels drets de les potencials reserves de gas natural al Mediterrani oriental.

Dins de la despesa militar, Atenes planeja comprar 18 avions de combat francesos Rafale, contracte que s’espera que es firmi la setmana que ve amb París, mentre que també té la intenció d’adquirir quatre fragates, municions i altres armes.

Mitsotakis ha assegurat durant el debat del projecte al Parlament que el pressupost és «una concentració de prioritats», que aspira a ser «un altre pas audaç per a la modernització de l’economia nacional per obtenir un model viable, clar i de llarg termini», segons recull el diari local ‘To Vima’.

Notícies relacionades

No obstant, l’oposició s’ha mostrat crítica amb els pressupostos i amb la gestió de la pandèmia que està portant a terme el Govern hel·lè, en un debat sobre els pressupostos que ha durat cinc dies i més de 60 hores.

En aquest sentit, l’expresident i líder del partit Syriza, Alexis Tsipras, ha assegurat que l’Administració «no ha pogut fer front a la pandèmia, no ha recolzat a l’economia i als treballadors i no ha gestionat els problemes nacionals crítics».

Temes:

Grècia