Després d’una reforma del Parlament

Hongria prohibeix l’adopció a parelles homosexuals

  • La mesura ha sigut adoptada «pensant en la protecció de la infància i la defensa de la cultura cristiana»
  • També han negat el dret a la identitat dels menors transsexuals
Brussels (Belgium)  11 12 2020 - Hungarian Prime Minister Viktor Orban leaves a face-to-face EU summit  in Brussels  Belgium  11 December 2020  EU leaders mainly focus on a response to the COVID-19 pandemic  a multi annual framework (MFF) agreement  and a new EU emissions reduction target for 2030  (Belgica  Bruselas) EFE EPA FRANCISCO SECO   POOL

Brussels (Belgium) 11 12 2020 - Hungarian Prime Minister Viktor Orban leaves a face-to-face EU summit in Brussels Belgium 11 December 2020 EU leaders mainly focus on a response to the COVID-19 pandemic a multi annual framework (MFF) agreement and a new EU emissions reduction target for 2030 (Belgica Bruselas) EFE EPA FRANCISCO SECO POOL / FRANCISCO SECO POOL

1
Es llegeix en minuts

El Parlament d’Hongria ha aprovat aquest dimarts la reforma constitucional que impedeix l’adopció per part de parelles homosexuals, segons diuen, pensant en la protecció de la infància i de la defensa de la «cultura cristiana», malgrat les queixes de formacions opositores i organitzacions defensores dels drets humans.

Entre els canvis que planteja el nou text s’estipula que els nens han de tenir un pare home i una mare dona i només poden adoptar els matrimonis registrats com a tal. A més, s’estableix que els nens s’han d’identificar amb el gènere de naixement, i es nega, per tant, la identitat dels menors transsexuals.

«L’objectiu és protegir els nostres fills, no retallar els drets de certs grups socials», ha esgrimit la ministra de Justícia, Judit Varga, en un missatge publicat a Facebook, segons l’agència Bloomberg.

134 vots a favor

El partit del primer ministre, Viktor Orbán, ha fet valer la seva majoria per tirar endavant les esmenes, que finalment han rebut 134 vots a favor, 45 en contra i cinc abstencions, informen mitjans locals.

Notícies relacionades

La bateria de canvis també delimiten les mesures excepcionals a les quals pot recórrer el Govern en situacions d’emergència i redueixen la supervisió dels fons públics, al·legant que qüestions relatives a despeses i ingressos competeixen exclusivament a l’Estat.

El director d’Amnistia Internacional a Hongria, David Vig, ha descrit aquest dimarts com «un dia negre per a la comunitat LGBTI» i «també per als drets humans». «Aquesta nova legislació discriminatòria, homòfoba i trànsfoba que s’ha aprovat molt de pressa amb el pretext de la pandèmia de coronavirus només és l’últim atac de les autoritats hongareses contra la població LGBTI», ha denunciat.