Califòrnia certifica els seus vots i dona oficialment la majoria a Biden

La campanya de Trump ha recaptat més de 200 milions de dòlars per a la seva lluita judicial

1
Es llegeix en minuts

Califòrniaha certificat els vots de les eleccions generals nord-americanes del passat 3 de novembre i ha nomenat els 55 delegats del col·legi electoral que recolzaranJoe Biden, cosa que suposa que el candidat demòcrata ja té oficialment els vots necessaris per ser president.

El col·legi electoral es reunirà el pròxim 14 de desembre per seleccionar el nou president i, després de la certificació dels resultats d’aquest estat, Biden ha superat el llindar de 270 electors que votaran a favor seu, a l’espera que altres estats on va vèncer en els comicis com Nova Jersey, Colorado i Hawaii realitzin també aquest tràmit. A nivell estatal, la diferència de vots entre Biden i l’actual president i candidat republicà, Donald Trump, ja supera els set milions de vots en favor del primer, cosa que no ha impedit al segon continuar una carrera judicial plena de derrotes per demostrar un suposat frau del qual no ha mostrat proves.

Mal perdedor

Per finançar aquesta disputa als jutjats, la campanya de Trump porta des del mateix dia de les eleccions demanant donacions als seus simpatitzants i, segons registres federals a què han accedit mitjans com CNN, haurien recaptat 207 milions de dòlars (170,76 milions d’euros aproximadament) per a aquest objectiu.

Notícies relacionades

D’aquest import, la campanya hauria fet servir fins ara 8,8 milions de dòlars (7,2 milions d’euros) per demanar recomptes entre els quals es trobarien 2,2 milions de dòlars (1,8 milions d’euros) pagats a advocats.

L’estratègia processal de Donald Trump continua sense obtenir èxits i aquest mateix divendres ha perdut demandes en els estats de Minesota, Geòrgia i Nevada que buscaven organitzar nous recomptes o realitzar auditories al procés, segons l’agència nord-americana Bloomberg.