La Fiscalia de l’Equador investiga un cas de corrupció que esquitxa funcionaris de Mèxic i el Brasil

L’entitat està col·laborant amb els Estats Units per indagar sobre el cas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fiscalia del’Equadorha anunciat aquest dijous que està investigant, juntament amb l’ajuda i col·laboració de les autoritats delsEstats Units, un nou cas decorrupció en l’àmbit regional, que sembla que afecta tant funcionaris del país andí com altres treballadors públics del Brasil i Mèxic, segons informa Europa Press.

A través del seu compte de Twitter, la fiscalia ha comunicat que «es revela un nou esquema de corrupció, que involucra diversos països, entre els quals, l’Equador. Gràcies a l’intercanvi d’informació entre la Fiscalia de l’Equador i les autoritats dels Estats Units, s’inicia una investigació prèvia sobre aquests fets», tot i que no ha donat més detalls.

Per la seva banda, el Departament de Justícia dels Estats Units va comunicar aquest dijous un acord al qual ha arribat amb la filial nord-americana del grup d’empreses Vitol, una de les companyies comercials d’energia més grans del món, pel pagament de135 milions de dòlars(uns 111 milions d’euros) en una trama de corrupció que involucra funcionaris de diversos països de la regió llatinoamericana per la compra de cru.

Notícies relacionades

«Durant un període de 15 anys, Vitol va pagar milions de dòlars ensuborns a nombrosos funcionaris públics, en tres països separats, per obtenir avantatges competitius inadequats que van resultar en importants guanys il·lícits per a l’empresa», segons ha detallat el secretari de justícia auxiliar interí, Brian Rabbitt, informa el diari equatorià ‘El Comercio’.

Segons el document de la justícia nord-americana, «per promoure aquest esquema de suborn, Vitol i els seus coconspiradors van celebrar acords de consultoria falsos, van establir empreses fantasmes, van crear factures falses per a presumptes serveis de consultoria i van utilitzar comptes de correu electrònic d’àlies per transferir fons a empreses ‘offshore’ involucrades en la conspiració, tot això sabent que els fons, almenys en part, s’utilitzarien per pagar suborns a funcionaris equatorians i mexicans».