LA NOVA CASA BLANCA

Biden nomena un equip de comunicació format només per dones

Jennifer Psaki, que ja va treballar en l'Administració d'Obama, serà la nova portaveu de la Casa Blanca

zentauroepp55974531 biden201130191017

zentauroepp55974531 biden201130191017 / Mark Makela

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president electe dels Estats Units, Joe Biden, va anunciar aquest diumenge un equip de comunicació per a la Casa Blanca que, per primera vegada en la història del país, estarà integrat únicament per dones, entre les quals, una llatina.

«Aquestes dones diverses, experimentades i talentoses demostren el compromís continu del president electe Biden per construir una Administració a semblança dels EUA, i està a punt per oferir resultats a les famílies treballadores des del dia u», assenyala el comunicat de l’equip de transició de Biden i de la vicepresidenta electa, Kamala Harris.

Les integrants del nou equip de comunicació de Biden a la Casa Blanca. / EFE

Com a futura portaveu de la Casa Blanca ha sigut elegida la veterana Jennifer Psaki, que va treballar en l’Administració de Barack Obama (2009-2017), de la qual Biden va ser vicepresident, en diversos càrrecs, com directora de comunicacions de la mansió presidencial i com a portaveu del Departament d’Estat.

Psaki ha participat en tres campanyes presidencials, la primera, la de John Kerry el 2004, on va ser subsecretària de premsa, a més d’haver servit com a portaveu en el Comitè de Campanya Demòcrata del Congrés el 2006.

Amb Psaki hi haurà com a subsecretària de premsa de la Casa Blanca Karine Jean Pierre, nascuda a la Martinica i de pares haitians. Jean Pierre ha sigut fins ara cap de gabinet de la campanya de Harris i en el passat va ser comentarista política als canals NBC i MSNBC, a més de servir com a directora regional per a Afers Polítics a la Casa Blanca d’Obama.

Una llatina i dues afroamericanes

Al comandament de l’equip de comunicacions de la mansió presidencial hi haurà Kate Bedingfield, com a directora, i Pili Tobar, com a subdirectora. Bedingfield, una altra veterana de l’Administració d’Obama, és col·laboradora de Biden des de fa temps i, de fet, ha fet de directora de comunicacions de la seva campanya electoral.

Tobar, originària de Florida i criada a Guatemala, també ha treballat per a la campanya de Biden i Harris com a directora de comunicacions per a Coalicions. Anteriorment, va fer de subdirectora del grup America’s Voice, on va defensar els drets dels immigrants, i va ser també responsable de mitjans hispans del líder de la minoria demòcrata del Senat, Chuck Schumer, entre d’altres. Així mateix va ser directora nacional de mitjans hispans del Comitè Nacional Demòcrata, i cap de comunicacions del llatí Victory Project.

Al capdavant de l’equip de comunicació de la primera dama, Jill Biden, hi haurà Elizabeth E. Alexander, que ha sigut assessora de la campanya del president electe.

Per la seva banda, les afroamericanes Ashley Etienne i Symone Sanders han sigut elegides com a directora de comunicacions i portaveu de Harris, respectivament. Etienne té experiència com a directora de comunicacions i assessora sènior de la presidenta de la Cambra baixa, Nancy Pelosi, i va ser la primera dona de color a accedir a aquest càrrec. Així mateix va treballar com a assistent especial d’Obama durant la seva Presidència, i també va ser directora de comunicacions per al Gabinet d’aquesta administració.

Sanders es va convertir el 2016 en la secretària de premsa més jove, a l’exercir aquest lloc en la campanya presidencial del senador esquerrà Bernie Sanders. En el passat va ser també comentarista política de la CNN.

Per una comunicació «clara i honesta»

Notícies relacionades

En el comunicat, Biden remarca que «comunicar directament i amb veritat al poble nord-americà és un dels deures més importants d’un president, i es confiarà a aquest equip la responsabilitat tremenda de connectar el poble nord-americà amb la Casa Blanca».

Per la seva banda, Harris va recordar que el país afronta reptes sense precedents com la pandèmia, una crisi econòmica, el canvi climàtic i la injustícia radical. «Per vèncer aquests desafiaments, necessitem gent que es comuniqui clarament, honestament i de forma transparent amb el poble nord-americà», indica la vicepresidenta electa.