Khamenei ordena castigar els autors de l'assassinat del científic Farajzadeh

L'Iran acusa Israel i els EUA de l'assassinat

zentauroepp56009463 iran coche201128111250

zentauroepp56009463 iran coche201128111250 / IRIB HANDOUT

1
Es llegeix en minuts

Aquest dissabte el líder suprem iranià, Ali Khamenei, va ordenar a les autoritats del país castigar els autors materials i intel·lectuals de l’assassinat del científic nuclear Mohsen Farajzadeh, del qual l’Iran acusa Israel i els Estats Units, informa Efe.

En un missatge publicat en la seva pàgina web oficial, Khamenei va informar els diferents òrgans de poder del país que hi ha «dos temes importants que s’han de posar a l’agenda»

.«Primer, la investigació d’aquest crim, i el càstig definitiu dels seus autors i d’aquells que ho van ordenar; i segon, el seguiment dels esforços científics i tècnics del màrtir en totes les àrees en què va treballar», va afirmar.

Considerat pels serveis d’intel·ligència occidentals com el líder de l’antic programa secret per desenvolupar armes nuclears de l’Iran, Farajzadeh en l’actualitat ocupava el càrrec de cap de l’Organització d’Investigació i Innovació Defensiva del Ministeri de Defensa.

El líder suprem de l’Iran, a l’expressar el seu condol a la nació iraniana i als familiars de Farajzadeh, va qualificar el mort de «rellevant i excel·lent científic nuclear i en matèria de defensa».

Khamenei va asseverar que va ser assassinat per «mercenaris criminals i cruels», la fórmula que va fer servir el president iranià, Hassan Rouhani, per referir-se a Israel.

«Una vegada més, les mans malvades de l’arrogància mundial (EU A) amb el mercenari del règim sionista usurpador (Israel) es van tenyir amb la sang d’un gran fill d’aquesta nació», va dir Rouhani, qui va advertir que l’Iran respondrà a l’assassinat «en el moment apropiat». 

El prominent científic va morir divendres en un atac efectuat a la zona d’Absard, a la província de Teheran, per un nombre indeterminat d’homes armats, que van obrir foc contra el seu vehicle i van portar a terme almenys una explosió.

Notícies relacionades

Fins ara, les autoritats no han revelat si han arrestat alguna persona relacionada amb els fets o si en l’atac van morir algun dels assaltants.

Precedents

Aquest assassinat recorda el de cinc científics vinculats al programa nuclear iranià, que van ser perpetrats entre 2010 i 2012 a l’Iran i de qui les autoritats perses van responsabilitzar el servei secret exterior israelià Mossad.