LA FILLA DE JOE BIDEN

¿Qui és Ashley Biden, la filla petita de Joe Biden?

La filla del president nord-americà és empresària de moda sostenible, treballadora social i una dona compromesa amb el medi ambient

undefined55798862 from l  ashley biden  daughter of joe biden  us president el201113163621

undefined55798862 from l ashley biden daughter of joe biden us president el201113163621 / JIM WATSON

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

John John Kennedy, Chelsea Clinton, Jenna i Barbara Bush, Malia i Sasha Obama o Barron Trump pertanyen a l’exclusiu grup de fills de presidents dels Estats Units, un club al qual ara arriba Ashley Biden, empresària de moda sostenible, treballadora social i una dona compromesa amb el medi ambient.

L’arribada d’un nou president a l’avinguda de Pennsilvània 1600 és notícia, però també genera interès la vida privada i familiar dels nous inquilins.L a seva dona i fills entren en el focus mediàtic.

Des que el 7 de novembre, el demòcrata Joe Biden guanyés les eleccions dels Estats Units, la seva filla Ashley Biden, nascuda a Wilmington (Delaware) el 1981 ha ocupat pàgines als mitjans i aviat entrarà a formar part del grup de «fills de presidents dels Estats Units».

Entregada al treball social

Ashley Biden, filla petita del demòcrata, fruit del seu actual matrimoni amb Jill Biden, va estudiar antropologia cultural a la Universitat de Tulane i va treballar com a cambrera en una pizzeria, però el treball social ha sigut la passió d’Ashley Biden, defensora del medi ambient i amant dels animals.

«El meu pare em va ensenyar que el silenci és complicitat i que he de sortir en defensa de qualsevol a qui estiguin tractant injustament. Aquesta actitud s’ha mantingut amb mi durant la meva maduresa i em guia professionalment», deia Biden en una entrevista al ‘Delaware Today’ el 2018.

També ha desenvolupat la seva trajectòria social al Departament de Serveis per a nens, joves i les seves famílies a Delaware fins al 2012. «De jove, no podia suportar que riguessin o es fiquessin amb algú», explicava en aquesta mateixa entrevista Biden, que després d’aquesta experiència es va unir al Centre de Justícia de l’Estat, per declarar inconstitucional la pena de mort.

Fa un any va deixar el seu lloc com a directora executiva de l’organització amb la intenció de bolcar-se en la campanya del seu pare, una carrera professional que ha desenvolupat mantenint un perfil baix, evitant les aparicions públiques.

Aparicions públiques

No obstant, durant la campanya electoral no va dubtar a posar-se davant de les càmeres i la seva imatge es va fer viral quan va celebrar amb un ball l’acceptació del seu pare com a president electe.

Ha creat «Livelihood», una firma de dessuadores sostenibles, sense ànim de lucre, que a la seva pròpia web expliquen la seva filosofia. «Una companyia de roba informal amb consciència ètica i social, inspirada per la gent comuna i extraordinària».

Confeccionades amb cotó orgànic i amb un preu entre 79 i 100 dòlars (entre 67 i 85 euros), el 10% de les vendes van destinades a organitzacions benèfiques de Delaware i Anacostia (Colúmbia), on va començar com a treballadora social. Està casada amb el cirurgià Howard Krein des del 2012.

Ser fill del president dels Estats Units és una cosa complexa, per això des de fa anys hi ha un pacte perquè els seus descendents no siguin centre d’atenció a la premsa, una regla reservada especialment per als fills menors d’edat, amb independència de qui ocupi la Casa Blanca.

Imatge familiar d’Ashley i Joe Biden

Solidaritat amb els altres

Però majors o menors d’edat, els fills presidents dels Estats Units s’obliden de la política i han forjat un vincle solidari quan un d’ells és atacat. Un exemple va ser quan la filla de Bill Clinton, Chelsea, va sortir en defensa de Barron Williams Trump, que amb només 11 anys es va convertir en el blanc de les crítiques d’alguns mitjans que es burlaven de la seva roba i dels seus gestos.

«És hora que els mitjans i tothom deixi Barron Trump tranquil. I el deixin disfrutar de la infància relaxada que ell es mereix», va escriure Chelsea Clinton a Twitter.

Protegir-se dels comentaris mal intencionats és el seu lema, tots van a l’una. Donald Trump Jr. va sortir en defensa de la filla de Bill Clinton, i Ivanka Trump va protegir la intimitat de Malia Obama després que diversos mitjans divulguessin imatges de la jove fent un petó a un noi.

Notícies relacionades

Famosa és també la carta que les bessones de George W. Bush van escriure a les filles del matrimoni Obama en la qual els donaven consells per afrontar el seu nou rol després de deixar de ser inquilines de la Casa Blanca.

Una missiva, publicada a la revista Time, que deia: «Ara esteu a punt d’unir-vos a un rar club: el de les ex primeres nenes [...] ja no heu de portar més el pes del món sobre les vostres espatlles. Exploreu les vostres passions. Apreneu qui sou. Equivoqueu-vos, teniu permís».