El país es va confinar amb 50 casos

Nova Zelanda paralitza la ciutat d'Auckland per un sol cas de Covid-19

La mesura és per a aquest divendres i afecta 100.000 treballadors

gettyimages-12853693 car 1200

gettyimages-12853693 car 1200

1
Es llegeix en minuts
Sídney

Les autoritats sanitàries de Nova Zelanda van instar 100.000 treballadors d’Auckland, ciutat en la qual viu un terç de la població del país, a quedar-se a casa seva aquest divendres com a conseqüència d’un sol contagi local de Covid-19.

L’alerta al país oceànic, la mandatària del qual Jacinda Ardern ha sigut lloada internacionalment per la seva resposta davant la pandèmia, es va produir dijous quan les autoritats sanitàries van informar que una jove de 20 anys que havia donat positiu en la prova del coronavirus, havia anat a treballar a una botiga i visitat diversos llocs del centre de la ciutat.

Divendres a la tarda, el ministre de Resposta a la Covid-19, Chris Hipkins, va anunciar que l’anàlisi genètica havia determinat l’origen del nou cas, amb la qual cosa es van dissipar els temors entorn d’un potencial nou confinament dels gairebé 1,7 milions d’habitants d’Auckland al poder realitzar-se el rastreig.

El ministre va comentar que els últims casos detectats, entre els quals la jove, senten tot el pes de la nació sobre les seves espatlles i va insistir que «no mereixen ser culpats» per haver-se contagiat.

El país es va confinar amb 50 casos

Hipkins també va indicar que els treballadors poden retornar al centre d’Auckland, la ciutat més poblada del país i que aporta el 40% del PIB nacional, sempre que prenguin les precaucions necessàries i portin mascaretes en el transport públic.

Segons el director executiu de la Cambra de Comerç d’Auckland, Michael Barnett, la recomanació de quedar-se a casa als 100.000 treballadors suposaria una pèrdua diària de 10 milions NZD (6,8 milions USD o 5,8 milions EUR), si es contempla «les pèrdues al comerç minorista i la gent que deixa d’anar a la ciutat».

Notícies relacionades

Nova Zelanda acumula un total de 1.639 infeccions de Covid-19, que inclou 25 morts, que inclou 53 casos actius, dels quals quatre contagis són locals i d’origen conegut.

El govern d’Ardern, que manté les fronteres internacionals tancades des del mes de març i va confinar el país amb tan sols 50 casos confirmats al marçva tornar a confinar Auckland l’agost passat per més d’un mes al detectar quatre infeccions en una família.