BIDEN I TRUMP, EN PLENA BATALLA

¿Per què tarda tant el recompte de vots de les eleccions dels Estats Units?

Queden sis estats per entregar els resultats i l'elecció està encara molt disputada

zentauroepp55748429 trump biden combo201104081822

zentauroepp55748429 trump biden combo201104081822

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dimarts 3 de novembre, els ciutadans dels EUA van votar per elegir el nou president del país, però aquest divendres encara no es coneixen els resultats. ¿Per què triguen tant a comptar-se els vots? Depèn, en gran mesura, del sistema de recompte del vot per correu de cada estat, un vot que ha registrat en aquests comicis unes xifres rècord a causa de la pandèmia de coronavirus. [Seguiu els resultats de les eleccions als EUA en directe.]

Notícies relacionades

El resultat en sis estats, alguns clau en l’elecció per l’inesperat del resultat –Pennsilvània, Carolina del Nord, Alaska, Arizona, Nevada i Geòrgia– serà crucial per decantar la balança en favor de Donald Trump o Joe Biden. En aquests estats el recompte continua aquest divendres, tres dies després del 3-N. 

A causa que cada estat té les seves pròpies regles sobre com es compten i informen els vots, alguns informaran dels resultats abans que d’altres. Aquestes regles dispars també poden fer que els resultats inicials siguin enganyosos: els marges en alguns estats poden canviar cap als demòcrates a mesura que es compten les paperetes enviades per correu perquè són el públic amb més tendència a votar de manera anticipada. Una de les especificitats d’Alaska és, per exemple, que seguiran comptant vots fins al 10 de novembre, una setmana després del final de la votació i a Carolina del Nord serà possible fins al dia 12 de novembre.