Estat en disputa

Simpatitzants de Trump, davant un centre de votació d'Arizona: «¡Compteu els vots!»

En aquest estat Trump va per darrere en el càlcul respecte a Joe Biden i necessita que es continuï comptant per veure si té possibilitats de guanyar

zentauroepp55760070 phoenix  az   november 04  u s  president donald trump suppo201105070625

zentauroepp55760070 phoenix az november 04 u s president donald trump suppo201105070625 / Courtney Pedroza

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un grup de simpatitzants del candidat republicà i actual president dels Estats Units, Donald Trump, ha encerclat aquest dimecres un centre de votació al comtat de Maricopa, a l’estat d’Arizona, amb el crit de «¡compteu els vots!». Alguns dels participants anaven armats.

En imatges preses per un equip de la cadena nord-americana CNN que es trobava al lloc, es veu un grup format per diverses desenes de persones, algunes armades, proclamant la seva petició de fer un recompte.

Durant aquest dimecres, Trump ha proclamat la seva victòria sense esperar que es comptin els vots i el seu equip ha interposat diverses demandes en estats disputats com Michigan, Pennsilvània i Geòrgia per aturar el càlcul de vots.

Notícies relacionades

No obstant, a Arizona, la situació és diferent, ja que Trump va per darrere en el càlcul respecte a Joe Biden i necessita que es continuï comptant per veure si té possibilitats d’arrabassar al candidat demòcrata aquest estat, després que alguns mitjans l’hagin situat ja en el costat de Biden.

Segons han aclarit les autoritats electorals locals a Twitter, el recompte prosseguirà malgrat la concentració. Fonts de la cadena ABC, han assegurat que la concentració de moment s’ha desenvolupat de manera «pacífica» i no hi ha arrestos.