ELECCIONS EUA 2020

¿Hi pot haver un empat entre Biden i Trump?

Un dels candidats ha d'aconseguir 270 compromissaris per guanyar, però hi ha la possibilitat aritmètica d'un empat

eeuu-carteles-trump-biden

eeuu-carteles-trump-biden

1
Es llegeix en minuts
Begoña González

Després de prop de tres dies amb el país paralitzat pel tortuós recompte dels vots electorals de la carrera per la presidència, sorgeix un nou horitzó. ¿És possible que Trump i Biden empatin a compromissaris? Sí, ho és, tot i que no és probable. 

Per aconseguir la presidència del país un dels dos candidats hauria de sumar, almenys, 270 compromissaris, però ja que el nombre de compromissaris totals és parell (538), hi ha la possibilitat aritmètica d’un empat. 

Ara mateix, Joe Biden compta amb 253 compromissaris ja guanyats, i Donald Trump en té 214. Així, i amb els sis estats que queden per decantar-se, encara és possible que cap dels candidats aconsegueixi la xifra mínima i hi hagi un empat a 269 compromissaris. 

Possible, però no probable

Notícies relacionades

Aquest escenari tindria lloc en el supòsit que Biden sumés els 16 electors de Geòrgia i Trump s’assignés els 11 d’Arizona, els 6 de Nevada, els 20 de Pennsilvània, els 15 de Carolina del Nord i els 3 d’Alaska

Si es donés aquesta atípica situació, seria el Congrés qui haurà de desempatar l’elecció. La Constitució dels EUA estableix que en cas que cap dels candidats obtingui la majoria dels vots electorals, la decisió d’escollir president passa al Congrés. Només ha passat dues vegades.