Triomf polèmic

QAnon ja té un representant al Congrés dels EUA

Una empresària lligada a aquest grup conspirador ha aconseguit una victòria en les eleccions del seu districte al nord-oest de Geòrgia per ocupar un escó a la Cambra baixa

eeuu-qanon-elecciones

eeuu-qanon-elecciones

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’empresària republicana Marjorie Taylor Greene s’ha convertit aquest dimecres en la primera simpatitzant del moviment conspirador QAnon a obtenir un escó a la Cambra baixa del Congrés dels Estats Units, gràcies a la seva victòria en les eleccions del seu districte al nord-oest de Geòrgia.

Taylor Green, a qui Trump ha concedit el seu recolzament explícit al llarg de la campanya electoral, ha obtingut la victòria després que el seu oponent demòcrata, Kevin Van Ausdal, es retirés esmentant motius personals.

Teoria conspiradora

«Una gran victòria, la d’aquesta nit. Gràcies a tota la gent del nord-oest de Geòrgia per elegir-me per lluitar per ells a Washington DC», ha manifestat en el seu compte de Twitter.

Notícies relacionades

La flamant congressista va promoure en el seu moment la teoria conspiradora que proposa aquest moviment i que situa el president dels Estats Units, Donald Trump, com l’últim bastió front una camarilla de pedòfils associats al Partit Demòcrata.

En els últims mesos, l’empresària ha intentat distanciar-se d’aquesta teoria, tot i que sense arribar a denunciar-la. L’FBI ha investigat aquest grup davant la possible amenaça terrorista domèstica que pogués representar.