Cursa a la Casa Blanca

Protestes als EUA durant la nit electoral amb incidents de poca gravetat

Més de 800 persones s'han concentrat a Portland, epicentre de les manifestacions per la mort de George Floyd

zentauroepp55749012 usa201104103012

zentauroepp55749012 usa201104103012 / ANKUR DHOLAKIA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Estats Units estan vivint protestes durant la nit electoral a diverses ciutats del país sense haver de destacar, no obstant, incidents de gravetat. [Seguiu en directe el recompte de vots de les eleccions presidencials dels EUA]

S’ha viscut un petit conat de violència  a prop de la Casa Blanca, epicentre de les mobilitzacions pacífiques contra Trump a Washington. També a la capital, les autoritats han confirmat un suposat atac contra una dona que vestia una gorra amb un missatge de suport al president a la plaça Black Lives Matter, dedicada al moviment de protesta sorgit aquest estiu contra la brutalitat policial, segons l’agència Bloomberg.

Minneapolis, diverses persones han sigut detingudes després d’una manifestació contra la brutalitat policial que ha acabat amb pintades i llançament d’aparells pirotècnics, alguns contra les forces de seguretat. Un portaveu policial, John Elder, ha confirmat l’arrest d’almenys 13 dones i un home pels disturbis, segons mitjans locals.

Bressol de George Floyd

D’altra banda, més de 800 persones s’han concentrat a Portland, algunes d’elles aparentment amb armes, en una continuació de les protestes que es registren diàriament des de la mort de George Floyd durant una operació de la Policia al maig.

Notícies relacionades

També s’han realitzat arrestos a Seattle, en concret vuit, després d’una sèrie de mobilitzacions, mentre que a Los Angeles la Policia ha declarat il·legal una mobilització organitzada als voltants de l’estadi Staples Center. «Diverses persones» han sigut detingudes a la capital californiana, segons un portaveu de la Policia.

A Carolina del Nord, en concret a la ciutat de Graham, el focus de les tensions ha sigut un monument en honor als morts del bàndol confederat de la guerra civil, al costat del qual s’han reunit detractors d’aquest homenatge que s’han trobat en un moment amb seguidors de Trump.