Terrorisme a l'Afganistan

Almenys 18 morts en un atac armat a la Universitat de Kabul

Un grup d'homes ha penetrat al campus universitari i ha disparat a professors i estudiants

Les forces de seguretat treballen per abatre els atacants

zentauroepp55716090 policemen stand guard at an entrance gate of the kabul unive201102112643

zentauroepp55716090 policemen stand guard at an entrance gate of the kabul unive201102112643

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Diversos homes armats han entrat a la Universitat de Kabul, capital de l’Afganistan, aquest dilluns, han obert foc contra estudiants i professors i han provocat la mort d’almenys 18 estudiants i diversos ferits, segons una font governamental. La policia mira de neutralitzar els homes armats, la identitat dels quals es desconeix, igual com el motiu de l’atac.

L’assalt ha començat a primera hora del matí, quan «diversos enemics de l’Afganistan» han entrat al campus de la universitat, on centenars d’estudiants es trobaven a classe, ha explicat en un comunicat el portaveu del Ministeri d’Interior, Tariq Arian. Els assaltants han irromput en una de les aules i han obert foc.

Les forces de seguretat estan  la situació a la universitat i han tallat totes les vies d’accés al campus, on centenars d’estudiants anaven a classe. La policia està fent tot el possible per «eliminar els terroristes» i «prevenir qualsevol dany als estudiants universitaris» i a la resta de personal al campus, ha afegit Tariq Arian.

Els talibans han afirmat que no estan implicats en aquesta intrusió. Per ara cap grup insurgent ha reivindicat l’autoria de l’atac.

Caos a la universitat

Els estudiants han parlat de caos i confusió quan han començat els trets. Han inundat les xarxes socials de vídeos mostrant joves saltant murs i fugint del recinte de l’establiment escolar, mentre de fons s’escoltaven els trets

L’Afganistan va viure en el passat altres accions insurgents contra universitats, com la que va tenir lloc l’octubre de l’any passat a la província meridional de Ghazni, en la qual 23 estudiants, la majoria dones, van resultar ferits per un atemptat amb bomba en una aula.

Converses de pau

Notícies relacionades

L’atac d’aquest dilluns es produeix quan des del setembre està tenint lloc a Doha l’inici de les converses de pau entre representants dels talibans  i el Govern afganès, que busquen posar fi a gairebé dues dècades de guerra a l’Afganistan.

Un dels primers objectius durant l’inici del diàleg per part del Govern afganès és la declaració d’un alto el foc permanent, però els talibans han insistit que combatre l’Administració de Kabul, col·locada pels «invasors» nord-americans, és part d’una guerra santa que no detindran.